Две деца потрошиха 16 коли в автокъща

Погромът станал като подкарали "Нисан"

Две малолетни момчета се вмъкнаха в автокъща в Шумен, подкараха един от автомобилите и потрошиха общо 16 коли. На паркираните возила са нанесени значителни материални щети, съобщават от поицията. По неофициални данни загубите може да достигнат и 100 000 лв. Мелето в автокъщата на бул.“Ришки проход" в Шумен било забелязано в петък към 8,30 часа сутринта и собственикът подал сигнал до ОДМВР. На мястото на погрома веднага били пратени униформени.

В хода на незабавно проведени издирвателни действия са установени двама малолетни извършители. Станало е ясно, че те са се качили в "Нисан Патрол" и едно от момчетата успяло да го подкара. Трошили са безогледно и са помляли коли от различни марки. Експерти ще установяват на каква стойност са нанесените щети. Работата по изясняване на случая продължава и той е докладван е на прокурор от Районна прокуратура в Шумен.

"Труд" научи, че едно от момчетата е същото, което през май м.г. избяга от Център за настаняване от семеен тип и се вмъкна в джип, а за да се стопли запали вестници и опожари вътрешността му. Сега малкият отново избягал и се впуснал в рисково приключение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право