Изпуснахме Кипър, но не и първото място, драмата ще е до последно

На 17 ноември 2018 да почерпят

Малък гайдар разплака всички във „Фермата“

Вижте от птичи поглед опустошението след пожарите в Калифорния (ВИДЕО)

Искрен Веселинов, „Обединени патриоти“: Валери Симеонов разговаря с Каракачанов преди да реши за оставката

23 лица с трайни увреждания започнаха работа в община Смолян

Започва Рали спринт Сливен

Ограничават движението по Панаирния мост в Пловдив тази събота

Ето кои са окончателните състави на България и Кипър

САЩ намаляват бойците си в Африка За да се фокусират над заплахите от Русия и Китай

Ралица Паскалева предаде псевдо продуцент на ФБР Измамникът искал да я прави порно актриса

Вино без градус е новата мода Наши производители вече правят експерименти за производството му

Протестиращите майки за оставката на Валери Симеонов: Ще чакаме решението на Народното събрание

Министерски съвет потвърди: Оставката на Валери Симеонов е лично негово решение

Насрочиха процес за бунга-бунга партитата Силвио Берлускони отново на мушката на съдебната власт

Две ефективни и една условна присъда получиха трима лъжесвидетели

Трима мъже са осъдени за  лъжесвидетелстване по обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново. Трифон С. и Красимир И. са осъдени на по  две години лишаване от свобода при строг режим, а наложеното на Мирослав М. наказание е две години лишаване от свобода с четири години изпитателен срок.

Съдът е признал за виновен Трифон С.  за това, че в  периода от 13.02. до 28.05.2013 г. в гр. В. Търново в условията на продължавано престъпление, умишлено склонил свидетели пред съдия от Районен съд В. Търново  в съдебни заседания по гражданско дело да потвърдят неистина, а именно – че нанесъл побой на Здравко К. в момент на самозащита.

Красимир И. и Мирослав М. са признати за виновни  за това, че на 30.04.2013 г. в гр. В. Търново, пред съдия от Великотърновския районен съд, като свидетели в съдебно заседание, съзнателно устно потвърдили неистина.

На 16.06.2012 г. Трифон С.  нанесъл побой на Здравко К., заради взет по погрешка телефон.  По случая било образувано досъдебно производство и след споразумение Трифон С. бил признат за виновен, че причинил на Здравко К. две средни телесни повреди и му било наложено наказание пробация.

Пострадалият Здравко К. депозирал в Районен съд – Велико Търново  искова молба за претендирани неимуществени  вреди и с решение от 21.06.2013 г. Трифон С. бил осъден да заплати обезщетение за претърпени неимуществени вреди вследствие на извършено престъпление в размер на 7 500 лв.

Тъй като не бил доволен от гражданските последици от осъждането му и, за да избегне плащането на присъденото обезщетение, обвиняемият решил да инициира производство по възобновяване на наказателното дело. Окръжният прокурор на Окръжна прокуратура – В. Търново извършил проверка по молбата, като призовал и снел обяснения на свидетелите, при  които те категорично заявили, че не са били свидетели на побоя.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд В. Търново.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.