2 жертви на катастрофи в Шуменско

Снимка: Архив

Шофьор загина при сблъсък на "Ауди"-та

Две пътни произшествия отнеха живота на двама души в Шуменско за по-малко от два часа в нощта срещу понеделник. Загиналите са пешеходец, който слязъл да помогне на главен път, защото нещо му се привидяло в храстите, издъхна и шофьор на автомобил при друг инцидент.

Първото нелепо произшествие станал към 21,40 часа по пътя Русе-Шумен-Варна близо до завода за керамични плочки, където внезапно на платното излязъл мъж и бил пометен от "БМВ Х6 Х Дравйв 40Д" с русенска регистрация.

Пешеходецът слязъл от лека кола, защото на пътуващите им се сторило, че нещо мърда в храстите и решили, че някой има нужда от помощ. В този момент БМВ-то, което се движело в посока към Шумен го ударило и тялото отхвръкнало на повече от 60 метра. На място издъхнал 54-годишният Пеню П. от шуменското село Косово, а спътниците от колата станали очевидци на адския удар. БМВ-то напуснало мястото на произшествието и се върнало след около 30 минути, научи "Труд". На мястото издайнически остана регистрационната табела на колата. Зад волана била 30-годишната Р.И., която е тествана за алкохол, не е отчетено наличие. Колата била със силно огънат капак и значителни щети от неравния сблъсък.

Малко след 23 часа бил приет сигнал и за втора катастрофа в шуменското село Венец. Инцидентът станал малко преди изхода в посока към град Шумен. Водачът на "Ауди А4" с шуменска регистрация Е.Х./31г./ от Венец навлязъл в лентата за насрещно движение и блъснал движещият се лек автомобил "Ауди А6 Авант" с немска регистрация. Зад волана бил Р.Р./18г./ от село Наум. В резултат на инцидента в шуменската болница с множество травми по цялото тяло и вътрешен кръвоизлив бил откаран 31-годишният Е.Х. След 8 часа сутринта в понеделник той издъхнал. И по двата случая са образувани досъдебни производства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право