Две нови големи аварии доведоха до цялостното спиране на водата в община Панагюрище

Снимка: Архив

Две нови големи аварии на магистралния водопровод „Марица” доведоха до цялостното спиране на водата на територията на Община Панагюрище в понеделник сутринта. От „Водоснабдяване и канализация – П” ЕООД съобщиха, че поврените са станали в критичния участък между т. 39 по посока ОШ „Бошуля“ и т.40 по посока ПС III подем, а екипи на дружеството работят денонощно по отстраняване на авариите.

„Призовавам жителите на община Панагюрище да ползват разумно водата и да проявят търпение, защото се работи денонощно по справяне с проблема“, декларира кметът на Панагюрище Никола Белишки. Той получава всеки ден отчет за дейността на кризисен щаб за координация, сформиран с негова заповед № 564 от 15.09.2017 г. Тогава бе обявено бедствено положение на територията на общинския град и съседните 7 села, което първоначално бе до 11 часа на 21 септември, но след това бе удължено до 11 часа на 10 октомври.

Според последната информация от кризисния щаб вече са доставени 499,5 метра водопроводни тръби, като в изкоп са положени 210 метра от тях, а същевременно продължават изкопните дейности и подготовката на трасето и за останалите. Водоноските в селата около Панагюрище ежедневно се презареждат с вода за битови нужди, като продължава и доставката на бутилирана вода за задоволяване на питейните нужди на жителите на селата Попинци, Левски, Елшица и Бъта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България