Две от седем за зимната селекция на Роси

Първите десет мача от пролетния дял на шампионата вече са зад гърба на „Левски“. Балансът е четири победи, четири загуби и две равенства. Достатъчно на брой срещи, за да бъдат направени първите изводи за селекцията на „Герена“ през зимата. В паузата на шампионата наставникът Делио Роси взе седем нови. До момента двама от тях могат спокойно да бъдат причислени като сполучливи попадения. Това са халфовете Кали Тиам и Паулиньо. Чужденците се вписаха бързо в състава. Бразилецът е с най-много мачове от привлечените през зимата и внася необходимата фантазия и острота в офанзивен план. Сенегалецът пък помага много на отбраната и спирането в зародиш на противниковите атаки, но той е под наем от МТК (Будапеща). Останалите нови все още се намират в процес на адаптация.

С променлив успех се представят Станислав Костов и Нашименто. Най-големи трудности изпитва Ривалдиньо, който не успя да донесе свежест в атаката до момента и дори изпадна в дупка. Бранителят Афонсо Фигейредо вдигна конкуренцията на поста ляв краен бранител, а това повлия положително върху играта на Иван Горанов. Но португалецът, който подобно на Тиам е под наем, не впечатлява до момента.

Най-невзрачен си остава защитникът Аймен Белаид. Игралият вече не „Герена“ тунизиец записа слаби 90 минути на „Тича“, след което се контузи. А присъствието му в отбора не носи необходимото спокойствие при евентуално наказание или контузия на някой от титулярите Холмар Ейолфсон и Давид Яблонски.

Зимните попълнения на „Герена“

Играч

Мачове

Минути

Паулиньо

9

657

Кали Тиам

7

562

Филипе Нашименто

7

560

Станислав Костов

6

395

Афонсо Фигейредо

4

290

Ривалдиньо

4

175

Аймен Белаид

1

90

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ