Две победи за националите на „Странджа“

С две победи започнаха националните участието си на международния турнир по бокс за купа „Странджа“. Айрин Исметов даде успешния старт с победа с 5:0 съдийски гласа над Хуго Микалеф (Монако) в кат. до 64 кг. Нашият ас бе убедителен и само единият от съдиите даде рунд в полза на противника му. Следващият съперник на Исметов е полякът Лукаш Немчик.

Успешно бе и завръщането на Благой Найденов в националния тим. Олимпийският, световен и европейски шампион за юноши разби с 5:0 гласа и пълно единодушие сингапуреца Диние Хаким в кат. до 81 кг. Това бе първи мач на софиянеца от злополучния му опит за дебют на професионалния ринг в Румъния в началото на 2015-а, след който трябваше да изтърпи 9-месечно наказание. Изявата на 20-годишния Найденов бе приветствана с бурни аплодисменти от публиката, сред която беше и приятелката му - фолк певицата Деси Слава.

„Представи се добре, но му трябва още практика - заяви Борислав Бояджиев, личен треньор на Найденов. - Той не е в националния отбор като спаринг-партньор и ще се бори за титулярното място в категорията с Радослав Панталеев. Засега не съм му поставял цели, казвам му да се наслаждава на бокса.“

Днес Найденов отново излиза на ринга - срещу шведа Денис Кауфер, който би с 5:0 гласа Лео Цветкович (Хърватия).

Участващите от името на клубовете си български боксьори претърпяха загуби. Ивайло Йорданов („Добруджа“, 52 кг) се отказа след втория рунд срещу Карлос Кипо (Еквадор), а Спас Калоянов („Първенец“, 81 кг) на два пъти бе свален в нокдаун от Паул Андрей (Румъния), преди реферът да прекрати срещата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт