Две сватби навръх Никулден

Бургас се готви с пълна пара за празника си, по време на който ще бъде запалена и 18- метровата Коледна елха на града на площад "Тройката"

Младоженците носят името Никола

Две сватби на именници ще се състоят навръх Никулден в Морското казино- един от символите на Бургас. Денят е избран специално, за да съвпадне с празника на града, когато отдаваме почит на Свети Николай Чудотворец. Именници са двамата младоженци, които носят името Никола. Първата двойка- Никола и Емилия са заедно от 11 години и скоро очакват първата си рожба. Втората - Никола и Живка са заедно от две години. И четиримата влюбени са от Бургас и искат тук да отгледат своите деца и внуци.

"Това е много специален ден. Вярваме, че Свети Никола ще покровителства семейството ни и ще ни помага" - споделиха младоженците и с чувство за хумор допълниха , че те няма да са от мъжете, които забравят датата на сватбата си.

5853 бургазлии с името Никола, Николай, Николина и производните им, ще празнуват навръх 6- ти декември. За областта именниците са много повече- общо 7251. Всички те, включително и младоженците от двете двойки, които ще се венчават, са поканени за общата "златна" снимка навръх празника, пред общината, на площад "Атанас Сиреков".

Коментари

Задължително поле