Две световни премиери откриха кинофестивала в Торонто

“Woman of the Hour” е режисьорският дебют носителката на “Оскар” Анна Кендрик.

Без звезди на червения килим заради стачките в Холивуд

Връчват награди за финала на 17 септември

С две дълоочаквани световни премиери бе открит Кинофестивалът в Торонто, За началото му бяха избрани две драми, вдъхновени от всекидневния живот. Кинофестивалът бе открит на фона на мащабните стачки на актьорите и на сценаристите в Холивуд, които настояват за по-добро заплащане и за защита от използването на изкуствен интелект.

Никой от актьорите в представените премиерни продукции не присъства в Торонто в унисон с призивите на гилдиите. Режисьорът на “Dumb Money”, австралиецът Крейг Гилеспи, представи екранизацията на аферата GameStop, за инвеститори аматьори, които превърнаха верига магазини за видео игри във феномен на Уолстрийт през 2021 г.

Eкранизацията на аферата GameStop, за инвеститори аматьори феномен на Уолстрийт.

Филмът, оценен високо от публиката в Торонто, разказва историята на Кийт (в ролята - Пол Дейно), който инвестира спестяванията си в акции на GameStop и активно рекламира веригата в социалните мрежи под псевдонима Roaring Kitty.

В Торонто преди това бе представен и режисьорският дебют на актрисата и носителка на “Оскар” Анна Кендрик “Woman of the Hour”. Кендрик е и актриса във филма, който разказва историята на серийния убиец Родни Алкала, осъден на смърт за пет убийство в щата Калифорния през 70-те години на миналия век. Кендрик не бе в Торонто за премиерата, подкрепяйки стачката на актьорите.

Кинофестивалът в Торонто приключва на 17 септември с определянето на Наградата на публиката, утвърдила се като важен барометър в надпреварата за наградите “Оскар”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино