Датската елха измести българската Седмица преди коледните празници у нас все по-предпочитан става скандинавският кичест вид

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 16 декември 2017

Малчуганите от детска градина „Албена” донесоха коледния дух в кметството на район „Южен” в Пловдив

Четири „легнали полицаи“ ще възпират камионите през президентско село

Джихадисти се добрали и до български оръжия Иначе доставките, предимно от САЩ и Саудитска Арабия, били за сирийски опозиционери

Издирват жена – муле на измамници

На седянка по Коледа с хор „Евмолпея” в Пловдив

Дядо Коледа пристигна в Карлово

Фалшификатор изкопа печатарска машина за долари и евро Иван Дочев от Казанлък създал и група за производство и търговия с дрога

Пътнически влак се сблъска с товарен в Словакия

Губернаторът на Пловдив на работен обяд с шефа на парламента на Черна гора в ресторант „Щастливци под тепето”

Робот посреща клиенти в офиси на ДСК Pepper помага с информация и упътва хората

Мъж с нож беше прострелян на амстердамското летище „Схипхол“

Бойко Борисов от Брюксел: Готов съм да преразгледам мораториума с лекарствата Отпадането на забраната минава през актуализация на бюджета

Предложение на главния прокурор Сотир Цацаров: Разрешенията за СРС – в единен електронен регистър

Две седмици безплатни прегледи за 24 000 жители на Община Родопи, акцията стартира днес от Белащица

Жители на селата от Община Родопи ще бъдат прегледани безплатно и на място в продължение на 2 седмици от висококвалифицирани специалисти на пловдивската верига болници „Медлайн -Централ Хоспитал“.

14pl4099-pregledi2От 13 до 28 февруари оборудвана с най-съвременна апаратура линейка ще посети 11 села от Община Родопи – Белащица (13 февруари), Ягодово (15-и), Крумово (16-и), Брестник (17-и), Цалапица (20-и), Кадиево (21-ви), Оризари (22-ри), Храбрино (23-и), Устина (24-и), Брестовица (27-ми) и Браниполе (28-ми).

За удобство прегледите ще се извършат в пенсионерските клубове и в кметствата на населените места, в специално подготвени за целта помещения. Близо 24 000 души ще имат възможност безплатно да се консултират с кардиолог и ендокринолог.

Прегледите включват още кардиограма и измерване на кръвното налягане и кръвната захар. При нужда пациенти ще бъдат насочвани за допълнителни диагностични действия и хоспитализация.

14pl4099-pregledi1Инициативата е на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан и на кмета на Община Родопи Пламен Спасов. „Целта е да подпомогнем жителите на общината да спестят време и средства, необходими за посещение при личния лекар, като им осигурим качествено медицинско обслужване в достъпна среда. Очаквам хората да останат доволни“, коментира кметът Спасов.

Безплатните прегледи стартираха днес от село Белащица, където местните жители споделиха своите болежки с кардиолога д-р Мария Димитрова и ендокринолога д-р Александър Ботушанов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.