Две трети от германците се страхуват да не станат жертви на терористичен акт

Снимка: Архив

Според социологическо проучване на германската застрахователна компания „РОЛАНД“ 66% от жителите на Германия се страхуват да не станат жертва на терористично нападение, като 10% смятат, че тероризмът е „възможна заплаха“ за безопасността им, предаде Breitbart.

Процентът е дори още по-висок сред жените – 74% от тях сочат, че понякога не се чувстват в безопасност на публични места с много хора, а 9% са посочили, че се чувстват постоянно застрашени и уплашени.

„Голяма част от населението не се чувства в безопасност, докато посещава места, където се събират хора. Страхът да не станеш жертва на терористично нападение е значима. Общо 45% от респондентите не се чувстват спокойни, посещавайки гари, фестивали или дори центровете на градовете“, пише в доклада към проучването.
Проучването, проведено сред 1458 пълнолетни жители на Германия, е било проведено през октомври преди нападението на „Ислямска държава“ с камион на коледен пазар в Берлин, при което загинаха 12 души.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Така е . Който изнася огромни количества оръжия и „демокрация“ ще внася смут и бежанци . Германия е с рекорд на износ на оръжия и зелени политици.

  2. Говедото кат рие с рогата си – пада върху него. Никой не им е крив на простите немски говеда.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.