Две улици в Раковски готови предсрочно, похвали се кметът

Общинското предприятие "Благоустрояване и превенция" в Раковски завърши улиците "Лайка" и "Оборище" доста по-рано от предвидените срокове, похвали се кметът на града Павел Гуджеров след поредната си инспекция, при която стана свидетел на полагането на последния слой от новата асфалтова настилка.

Да завършат напълно улица „Лайка” в квартал „Генерал Николаево” до Нова година бе обещанието на директора на общинското предприятие Петър Антонов към жителите на Раковски, докато улица „Оборище” в квартал „Секирово” бе включена в капиталовата програма на ОП „Благоустрояване и превенция” за 2018 г. в програмата на предприятието за догодина.

Но по всичко изглежда, че и двата обекта ще бъдат на 100% завършени още през месец ноември - улица „Оборище" е вече напълно готова, а на ул. "Лайка" остават довършителни работи като поставянето на бордюри и подстъпите към гаражите на собствениците на къщи от двете страни на платното. На терен в момента е съсредоточено голямо количество строителна техника, багери, валяци и машини за полагане на асфалт, както и огромен ресурс от строителни работници.

„Сигурен съм, че до края на годината ще успеем да подготвим първи етап от улица „Цанко Церковски” в квартал „Секирово” за асфалтиране”, увери директорът на ОП „Благоустрояване и превенция” Петър Антонов.

„Доволен съм от свършеното и от работата на строителите, както и от факта, че с актуализацията на бюджета за 2018 година ще можем да осигурим повече средства за предприятието. В програмата за догодина сме заложили да увеличим техническия парк и да закупим още няколко специализирани машини.

Освен това ще се наложи и да назначим още от 4 до 6 човека персонал заради увеличаващия се обем на работата”, коментира кметът на Община Раковски Павел Гуджеров. Пред жителите на общината той вече е поел ангажимент през 2018 г. цялостно да се асфалтират улиците „Пеньо Пенев” и „Алеко Константинов” в квартал „Генерал Николаево” на град Раковски и улица „Георги Атанасов” в село Белозем.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони