Ротари клуб подари концерт-спектакъл на великотърновци

Волен Сидеров: Оставката на Валери Симеонов не е съгласувана с мен

АПИ: До 20 декември се приемат офертите за ремонта на 47 км от път II-23 Русе – Кубрат

Археолози откриха миниатюрна Теракотена армия

Тереза Мей отхвърли контрапредложенията на своя проект на споразумение за Брекзит

Обвинения за брата и сестрата след убийството във влака край Вакарел

Томислав Дончев: Парламентарна предпоставка за предсрочни избори няма

Весела Лечева, народен представител от „БСП за България“: Тази много закъсняла оставка на Валери Симеонов няма да уталожи напрежението

Млад мъж се обеси пред бащината къща на жена си в Смолян Трупът открили мъже, тръгнали за риба

Окръжният съд в Търново отново гледа дело за укриване на данъци от адвокат и съдебен лекар Първоначално постановената присъда бе отменена от Апелативния съд в старата столица

Валентин Радев: Гражданите не винаги знаят кое е законно и кое не по време на протест, полицията трябва да действа с твърда ръка

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Един човек е загинал при протестите във Франция срещу повишаването на цените на горивата

Андреа и Тита първи приятелки Ще има ли дует между двете изпълнителки

Сестрата на Бойко Борисов: Брат ми беше първият човек, на който се обадих, когато се разболях

Две условни присъди за „разваляне на черна магия за смърт“

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Казанлък са осъдени Надежда В., на 45г., и Мехмед М., на 43г., за това, че в периода от 8 октомври до 14 октомври 2014 г. и на 3 ноември 2014 г. в с. Габарево, общ. Павел баня, на два пъти са заблудили 63-годишна-жена, че ще разрешат проблемите със сина й и ще развалят направените магии на дъщеря й, зет й и внуците, или в противен случай те ще умрат, съобщиха от държавното обвинение.

С престъплението е причинена имотна вреда общо в размер на 5 920 лв.

През септември 2014 г. пострадалата видяла обява във вестник, в който ясновидка била пуснала реклама, че умее да разваля магии, както и да въздейства енергийно от разстояние. Тя позвънила на посочения в обявата телефон и провела разговор. Надежда В. я убедила, че чрез прилаганите от нея методи може да разреши проблемите в семейството й. На два пъти пострадалата изпращала исканите от обвиняемите парични суми, като общият размер на сумата бил 5 920 лв.

Измамливите действия били осъщестявани и чрез обаждания на телефона на пострадалата от Надежда В., която я препращала да се обажда и на Мехмед М. Двамата я убеждавали, че проблемите в семейството й са големи и за да й се помогне следва да се предприемат нови ритуали по разваляне на магии, в противен случай близките й ще умрат, като целта им била да получат парични суми.

Надежда В. е осъдена на наказание 11 месеца „лишаване от свобода“ условно с 3-годишен изпитателен срок, а Мехмед М. на три години лишаване от свобода условно с пет години изпитателен срок.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд Стара Загора.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.