Двжение "БГ патриот" подкрепи позицията на ВМРО-БНД за Истанбулската конвенция

Национално движение „БГ Патриот“ подкрепи позицията на ВМРО–БНД и се обявяви категорично против ратификацията на т. нар. Истанбулска конвенция, се казва в декларация на движението.

Изразяваме искрените си надежди българският парламент да вземе морално и отговорно политическо решение, съобразено с установения семеен кодекс, традициите на българското общество, както и съгласно Конституцията на Република България, подчертават от организацията.

НД „БГ Патриот“ е силно загрижено за формулираната във въпросната конвенция „социална роля“ на пола (социален пол), подменяща ролята на мъжа и жената в дадено съжителство. Движението изразява своето възмущение от "идеята въпросният „социален пол“ да влезе в българската учебна система, промивайки мозъците на българските деца и подменяйки ценностите на традиционното българско семейство, съставено от мъж и жена."

Притеснителна е и темата с т. нар. бежански статут, който нашата държава би била задължена да дава на представители на „социалния пол“, които решат да търсят убежище в рамките на Република България, идвайки от трети страни и с неясен произход, пише още в декларацията.

Същевременно движението се обявява категорично срещу домашното насилие и физическо посегателство над жените, "но смятаме, че подобни деяния трябват да бъдат преследвани от Наказателния кодекс и правоохранителните органи на Република България. А не зад „домашно насилие и посегателство над жени“ и под външен натиск да се прокарват недопустими текстове, несъответстващи с моралните норми на българското общество и против Конституцията на Република България".

София, 04.01.2018 г. Ръководство на НД „БГ ПАТРИОТ“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика