Тереза Мей: Британският парламент ще обсъди в сряда официално отлагане на датата на Брекзита

Чужденци похарчиха 1 млрд. лв. за хотели

Хванаха крадци на метални тръби, докато пренасят плячката

Пожарникари извадиха несретница, паднала в Луда Камчия 62-годишната жена пренощувала в коритото преди някой да чуе виковете й и да извика помощ

Българските зеленчуци изчезват Намаляват както площите, така и количествата зарзават всяка година

Росен Желясков: Разочароващо е решението на Европейския парламент в сряда да се гласува пакетът „Мобилност“

Как може да се прекрати отпуска по майчинство

МВнР на Русия: Решението на САЩ да признае суверенитета на Израел над Голанските възвишения не променя позицията на Москва, че това е територия на Сирия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 26 март 2019

Увеличава се интересът към тристайните жилища Делът на новото строителство нарасна до 30-35%

Пакетът „Мобилност“ влиза в дневния ред на Европейския парламент

Австралиец спря Григор в Маями

US президентът даде Голан на Израел Израелските ВВС бомбардираха цели в Ивицата Газа

Израел започна да нанася удари в Ивицата Газа в отговор на ракетния обстрел

Спекулации за третия кандидат за ЧЕЗ Според чешка медия това е “Еврохолд”

Движение “Заедно” представи листата си за евроизборите

Движение “Заедно” представи кандидатите си за евроизборите, които ще се проведат през май. На втората Национална конференция, която се проведе в зала 6 на НДК, присъстваха около 300 души.

Кандидатите в листата са: Ганчо Ганчев, Трендафил Митев, Иван Станков, Искра Балканска, Александър Томов, Никола Алтънков, Динко Динков, Мария Пиргова, Димитър Кисимов и Димитър Митев.

“Днес поставяме началото на важна битка. Няма никакво оправдание, че ние сме най-бедната и най-корумпираната държава в Европа”, категоричен беше проф. д-р Александър Томов. Той посочи, че всяка година, от както страната ни е член на Европейския съюз, населението на България намалява с около 70 00 души.
“Икономиката не работи, нашите заплати са пет пъти по ниски от нивото на Европа, а нашите пенсии са израз на геноцид”, заяви Томов.

“Има остра нужда от промяна. Нашите кандидати за евроизборите и за местните избори са първата стъпка за тази промяна”, посочи проф. Динко Динков.

“По-силна България в обновена Европа” е посланието на кампанията на движение “Заедно” в изборите за Европейския парламент през май.

Динков изтъкна, че гражданското движение се задължава да “представлява тези българи, които са недоволни от сегашните парламентарни партии, чиито национални и евродепутати не успяха да защитят интересите на страната в нито една съществена област”.

Движение “Заедно” подчерта ниското заплащане, ниската производителност, които “предизвикват нарастваща емиграция, ниска раждаемост, висока смъртност, които водят до изчезването на българската нация”. Гражданското движение постави акцент върху “корупцията по високите етажи на властта, което се посочва в докладите на европейските институции като основна пречка пред развитието на страната”.

Основните цели на гражданското движение “Заедно” са: Борбата с популизма и авторитаризма в българския политически живот; Подкрепата на политиката на дълбоки реформи в европейските институции, които да доведат до по-висока степен на европейската интеграция; Провеждане на активна политика на сближаване на доходите, данъчните, екологичните и други държавни регулации с тези на европейските страни; Стимулиране на участието на българските граждани в общоевропейския дебат за реформирането на европейските институции.

Основните си приоритети гражданското движение са заложени в програма за ускорение на българското развитие, която да “гарантира сближаване на българската икономика и социална сфера с тази на Европа”. Програмата предвижда удвояване на заплатите и пенсиите на българите до 2023-2025 г., както и призовава за “рязко увеличение на фондовете за инвестиции в областта на изкуствения интелект, 5G мрежата, новите енергийни източници и нови конструкционни материали”.

Сред реформите, касаещи Европейските институции, движение “Заедно” настоява за “собствени сили за отбрана на Европейския съюз, като основа на по-силна и авторитетна външна политика”. Обявяват се и за обща миграционна политика и единен регламент валиден за всички страни членки.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Не случайно е казано че по време на лов и избори, най много се лъже и обещава! Гледат само да се докопат до кокала, и след това много бързо ще забравят какво са казали.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.