МВнР: Към момента няма данни за пострадали българи при жп катастрофата в Турция

Президентът Радев: Има сериозни проблеми в изборния процес

Страсбургският терорист отмъщавал за „падналите в Сирия ислямски братя“

Жертвите на влаковата катастрофа в Турция станаха 9, включително трима машинисти

Гръцките земеделци загряват тракторите за Коледа

Продажбата на електронни винетки започва от понеделник

Заловиха ученичка, надраскала колата на учителка с обиди Изписала с пирон „боклук“ и „френга“

Александър Ваклин: Изтеклите разговори отразяват случилото се през април

73-годишен санданчанин преряза вените си,бил болен от рак

Бившият гл. счетоводител на Баневи в „Полимери”: Пари за заплати на работниците не са отивали за лични нужди на семейството

Две убийства за една нощ в Атина

Ирландският посланик Майкъл Форбс посети Банско

Николай Банев: Разследването е като селска вечеринка Невъзможно било в международна банка да бъдат вкарани изпрани 600 млн. евро

Прокуратурата обвини шест длъжностни лица от АПИ за катастрофата при тунел „Ечемишка“, при която загина жена

Сводник, принуждавал насила непълнолетни да проституират, обжалва година затвор Мъжът подлъгвал с пари и обещания наивните момичета

Двоен морал в Германия Берлин и Варшава вече са се карали на тема миграция

Печелившите и губещите днес са с разменени роли

Прилича на двоен морал: Днес Германия обвинява източноевропейците в егоизъм, задето не искат да приемат мигранти, но навремето самата тя ограничи достъпа на поляци и сие до трудовия си пазар.

Германия и Полша вече са се карали веднъж на тема миграция. Но навремето ролите бяха разменени: тогавашното германско правителство, съставено от социалдемократи и зелени, наложи правото си да остави границите затворени, докато Полша настояваше за тяхното отваряне. Преди източното разширяване на ЕС Берлин се опасяваше, че германският трудов пазар ще бъде залят от прииждаща от съседна Полша работна ръка – и затова заложи на дълги преходни срокове. Варшава пък се позоваваше на правото на свободно придвижване и настояваше източноевропейците да не бъдат третирани като европейци втора класа.

Какъв е изводът от тази история? Когато днес Германия обвинява източноевропейците в егоизъм, задето не искат да приемат мигранти, това много прилича на двоен морал. В същото време е вярно и това: германската предпазливост в онези години не беше неразумен ход, защото във Великобритания, която навремето веднага отвори своите граници, именно миграцията от Източна Европа се превърна по-късно в една от основните причини, довели до вота за Брекзит.
Впрочем, днес печелившите и губещите също са с разменени роли – полският министър-председател Моравецки с тъга изчислява колко много хора е загубила страната му.

От „Дойче веле“

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Западните шизита винаги са мерили с два аршина. Не само германските гжведа, а всички около тях.

  2. Обвиненията са от турските и африкански Шпиони-с имена- Осман, Али, Мехмед. Тия които убиват европейци от 1400 години. Много са нагли. Бежанци няма. Арабската измама е разкрита.Но ние, европейците убиваме араби, негри, динозаври и мамути. Така сме създали държави. Всички араби влезли с Измама в Европа, трябва да бъдат ИЗГОНЕНИ или избити.

    1. ааа, не така!
      германските крави имат нужда от тях, за да им подобрят гена.
      меркел го заяви официално, а кьолнските крави манифестираха за това!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.