36 млн. лв. повече данъци събрани в София

От градската управа напомнят, че всеки може да провери задължетлията си за имоти и МПС на електронния портал на Общината.

 

За първото тримесечие на годината

 

Онлайн плащанията стават предпочитани от столичани

По-малко приходи от детски градини и тротоарно право

196 млн. лв. са постъпленията в бюджета на София от местни данъци и такси през първото тримесечие на годината , което е с 35,6 млн лв. повече от същия период на 2020 г. Постигнатите приходи представляват 25,3% от предвидения годишен план, което доказва точността на финансовата прогноза, подготвена от екипа на столичния кмет, съобщават от градската управа.

От всички приходи 3,2 млн. лв. са платени през електронната платформа на Столична община https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf, а 1,6 млн. лв. - чрез системата на НАП. Посечената сума е близо два пъти повече от внесената онлайн миналата година.

Приходите от данък недвижими имоти са 31, 8 млн. лв., което е 27% от планираното за 2021 г. За същия период на миналата година от този данък постъпленията са били 5,2 млн. лв. по-малко.

От данък МПС постъпленията са близо 34 млн. лв., което е 30% от планираното за годината.

Издадените строителни разрешителни са за 3,2 млн. лв. По-малко са постъпленията от такси за детски градини, ясли и ползване на пазари, тържища и тротоари - намалението е съответно със 735 хил. лв., 48 хил. лв. и 162 хил. лв. 

Ако плащате местните си данъци и такси на части, сроковете за това са:

- Данък недвижими имоти и данък МПС: 30 юни – първа вноска и 31 октомври – втора вноска.
- Такса битови отпадъци – четири вноски: 30 април, 30 юни, 30 септември и 30 ноември.

Най-удобният начин за плащане е през електронния портал на Столична община. Там всеки собственик на имот или автомобил в София може да направи и справка за задълженията.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони