Двоен убиец наркоман осъзнавал какво върши

Снимка: Цветан Томчев

Двойният убиец Кристиян Гочев, който накълца на парчета майка си и дядо си, напълно осъзнавал какво върши и можел да носи наказателна отговорност. Това сочи изготвената съдебномедицинска експертиза от трима квалифицирани психиатри от болницата към затвора в Ловеч. Кристиян бе настанен там за месец, за да бъде изследван допълнително. Въпросът бе дали е бил невменяем, когато убива роднините си по брутален начин.

Според психиатрите 28-годишният мъж страда от личностно разстройство, а не от параноидна шизофрения и ендогенна психоза, каквато бе диагнозата, поставена от софийските им колеги. Лежал е за тези заболявания в Курило през 2008 г.Употребата на тежки синтетични наркотици допринесла за агресивното му поведение.

Днес Софийският градски съд остави в ареста Кристиян. Адвокатката му Рада Лилова не се съгласи с експертизата от Ловеч. Според нея тя противоречи на първоначалното мнение на експертите, изготвено веднага след задържането му.

„Не мога да разбера как за 30 дни Кристиян Гочев вече е в състояние да участва в наказателен процес.“ Тя сподели, че с клиента й са уточнили, че няма да обжалват наложения арест. В съдебната зала двойният убиец се смееше през цялото време. Служебната му защитничка каза пред медиите, че поначало той се забавлявал със случилото се, което ясно показвало психическото му заболяване.

Между 25 и 27 юли касапинът съсякъл майка си с мачете, защото я мразел от малък. Дядо му се опитал да я защити и Кристиян потрошил ребрата му, после с точило за ножове обезобразил лицето му. Младият мъж, който е наркоман, бе задържан на 30 юли.

Коментари

Задължително поле