Двоен удар в бокса

От Владимир Памуков, Боян Бойчев

Наши пратеници в Минск

България стовари мощно юмрук върху боксовия турнир на европейските игри. За половин час двама наши се класираха за финалите в събота.

Стартирахме с „нежната мощ“ на Станимира Петрова. В оспорван двубой тя елиминира холандката Бетриан с 3:2 съдийски гласа. И на финала излиза срещу ирландката Уолш. „Треньорите ме посъветваха кога да натисна – призна тя. - Не успях напълно да спазя тактиката на Петър Лесов, но нали победителите не ги съдят? Познавам ирландката, но никога не съм я срещала.“

Още не бяха отшумели емоциите от победата на Петрова и към ринга в своя неподражаем стил „Шака Зулу“ се придвижи Даниел Асенов. Боксьорът се понесе на крилете на огромна българска агитка, която не спираше да скандира за него. Тайсъна, както е известен Асенов, също се раздаде за 3:2 срещу британеца Яфай и сега го чака битка с испанеца Маскуано.

„От много години не съм имал толкова силна българска подкрепа – възкликна Асенов. – Много се радвам, че всички наши спортисти са в залата. Ще дам всичко от себе си, за да спечеля титлата и тя да е за всички сънародници, които обичат бокса. В началото започнах с една тактика, но за втория рунд я промених. Мога да победя всеки.“

Снимки: БОК, Костадин Андонов

Дуетът в бадминтона след загубата: Не беше невъзможно да спечелим

МИНСК - Не беше невъзможно да спечелим, но не показахме най-добрата си игра, призна Мария Мицова.

Тя и Алекс Влаар загубиха в четвъртфиналите при смесените дуети на турнира по бадминтон след 17:21, 15:21 от французите Делрю и Жикел.

„В началото тръгнахме добре, но когато вече се виждахме победители и се появиха очакванията, дойде и стресът“, обясни ситуацията Мицова.

Двамата играят заедно вече 9 месеца и са стигали до 62-о място в световната ранглиста. Все пак Мария Мицова и Алекс Влаар изразиха задоволство от резултатите си в Минск, тъй като по пътя си са играли със силни дуети, а на старта победиха и 6-ти в света Габи и Крис Адкок (Великобритания).

Треньорски дебют на това състезание направи най-успешната ни състезателка доскоро Петя Неделчева.

 

 

Коментари

Задължително поле