Двойка измамници жалят условни присъди

Снимка: Прокуратура на Република България

Двойка извършила измами и склоняване на млада жена към проституция обжалва пред Окръжния съд във Велико Търново условни присъди наложени от първа съдебна инстанция. Районният съд във Велико Търново на 28 февруари тази година постанови условни наказания за измамничката и съучастника й. След споразумение Фани С. е осъдена на 1 г. условно с 4-годишен изпитателен срок, а Димитър Д. е получил 2 г. условно с 5-годишен изпитателен срок и 5000 лева глоба.

Обвинението срещу 23-годишната Фани С. е за това, че от септември 2012 г. до юли 2013 г. в свищовското село Морава и във Велико Търново е лъгала млада търновка, че любовникът й е болен и се налага да му помага с пари. Фани била братовчедка на мъжа от с. Морава, с когото момичето имало връзка. Той имал семейство и затова Фани се явявала като посредничка във връзката им. Тя получила общо 6113 лв. от търновката. Момичето взело заеми от Димитър Д., който после започнал да я кара да проституира, за да му ги върне.
Делото на втора инстанция е насрочено за 27 април.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.