Спекпрокуратурата ще поиска постоянен арест за несебърския общинар Пейко Янков

Санданчанка подкара мощен мотор с 3,45 промила, арестуваха я

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 15 август 2018

По покана на ПП АБВ се проведе среща с представители на Арабските асоциации в България

Красимир Вълчев: С 3 млн. лв. на година ще бъдат увеличени стипендиите на докторантите

Хванаха двойка 70-годишни българи да правят секс на централна улица в Солун

Броят на загиналите при срутването на моста в Генуа достигна 35

ВТ-Полицаи от Свищов разкриха две кражби за броени часове

С военни почести посрещнаха двамата гръцки военни

Стартира второ проучване за потребностите на работодателите от кадри

Формула 1 на ток? До 10 години

Катастрофира шофьор с 2,32 промила алкохол

Христо Иванов заложил „бомбата“ в Търговския регистър Бившият правосъден министър оставил стратегическото звено без резервен център

Томислав Дончев: Правим единно хранилище на данните от всички електронни регистри Много важно е да има и надзор, заяви премиерът Борисов

Владимир Путин е готов да се срещне лично с Ким Чен-ун

Двойките, които често се карат, са най-стабилни

Вслушвайте се в мнението на половинката.

Според последните проучвания караниците между мъжете и жените са ключов фактор за доброто общуване

Скандалите действат терапевтично

Според последните проучвания на американски специалисти по семейни отношения двойките, които често спорят помежду си, се обичат повече от тези, които живеят в пълна хармония. Психолозите смятат, че това се дължи на редица причини. Основната е, че караниците позволяват на партньорите да разрешат проблемите си, преди те да са станали твърде големи и сложни.

Около 50% от семейните двойки, участвали в изследванията, са на мнение, че спорът веднъж седмично помага за доброто общуване. Фактът, че двамата обсъждат несъгласията си по дадени теми, вместо веднага да приключат отношенията си, показва, че връзката им е устойчива и те държат да останат заедно. Спорът се явява техния начин да се борят за връзката си.

Данните от проучванията сочат също, че неразбирателствата ясно показват дали хората се интересуват един от друг. Когато партньорите се опитват да оспорят гледната точка на другия, те дават сигнал, че са изслушали отсрещната страна и уважават това, което тя има да каже.

Специалистите дори са на мнение, че постоянното съгласие и хармония са по-проблемни за двойката, отколкото караниците и споровете.

Семейните скандали са бушонът против крайни избухвания и евентуален случай на насилие. Независимо колко бурни могат да бъдат, най-добре е периодично да се проявяват. Ако партньорите многократно отлагат обсъждането на даден проблем, е твърде вероятно той да ескалира.

За да е градивен спорът, трябва да се обърне внимание на няколко важни аспекта. На първо място, не трябва да се използват обидни думи. По никакъв начин страните не бива да казват на глас определения, които ще засегнат половинката. Освен това се забранява използването на лъжи за замазване на положението, тъй като след време всичко може да излезе наяве. На последно място се препоръчва да не се правят излишни обобщения, които биха накарали мъжа или жената да се откажат от спора и впоследствие от връзката.

Специалистите съветват мъжете и жените да се съсредоточават само върху настоящите проблеми, за да ги решават по-лесно. В центъра на даден спор никога не трябва да се повдига темата за миналото и възпитанието на половинката. Това много често води до сериозни скандали, които да се окажат решаващи за връзката.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.