Двойна комбина срещу феновете

Двойна комбина срещу феновете на ЦСКА и „Левски“ се чака в предстоящото вечно дерби в събота. Мускули няма обаче да показват Жан-Клод ван Дам и Денис Родман като в едноименния филм от 1997 г., а СДВР и охранителна фирма, които ще се грижат за реда по време на мача на Националния стадион „В. Левски“. Това ще е прецедент, защото частниците ще пазят феновете на ЦСКА, а униформените - агитката на „Левски“.

„Ангажимент по охраната на срещата има частна охранителна фирма, чиято задача е да следи за опазване на реда на територията на стадиона по време на мача - съобщиха от пресцентъра на СДВР. - Ангажимент на служители на полицията е охраната само на феновете на „Левски“.“

Колко униформени ще има всъщност на арената и въобще около „Васил Левски“, все още не се знае. От полицията бяха категорични - „достатъчно, за да бъдат предотвратени сблъсъци и безредици“.

През 2006-а „Черно море“ падна от ЦСКА с 1:3 на „Васил Левски“ във финала за Купата на България, а двубоят се запомни повече с боя, който си организираха двете агитки на полувремето. Тогава бившият шеф на ПФЛ Валентин Михов се опита да организира двубоя по европейски - без полиция, а с частна охранителна фирма. Идеята му не сполучи и феновете кръстосваха секторите и терена, за да се бият. На предстоящото дерби двойната комбина от органи на реда ще направи всичко възможно подобни сблъсъци да се избегнат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ