Двойният убиец от софийския квартал Витоша остава в ареста

Съдът реши да остави в ареста Драгомир Драгомиров, който уби двама свои съдружници и рани трети. В мотивите за решението магистратите записаха, съществува обосновано предположение, че Драгомиров може да се укрие и да извърши ново престъпление.

На заседанието за разглеждане на мярката му за неотклонение Драгомиров заяви, че съжалява за стореното, че няма да се укрие и ще съдейства на следствието, както го е правил досега, предаде БТВ. Съжалявам за инцидента, нямам обяснение какво се случи. Искам да се грижа за децата си, ще съдействам на разследващите, каза още Драгомиров. В съдебната зала днес стана ясно, че той е диабетик и има високо кръвно.

Според обвинението,  ако е на свобода, Драгомиров може да извърши друго престъпление, независимо че е с чисто криминално минало. На 30 май мярката му ще се гледа пред Апелативния съд.

В сряда двойният  убиец Драгомир, който е собственик на строителна фирма, уби Вячеслав Коев и Стойка Мишева заради неуредени бизнес взаимоотношения. Скарали заради 170 000 лв., които Дмитро Куропаткин, Стойка Мишева, Вячеслав Коев и Станимир Михайлов трябвало да му преведат за две сгради.

„Исках само да ги сплаша, не да ги убия“, оправдавал се Драгомиров по време на разпитите. Именно той бил човекът, който разказал, че инвеститорите му дължат пари. Предоставил и документи за общо 104 хиляди лева, а останалите 66 били на договорка. Въпреки че Куропаткин и останалите му превели крупната сума от 200 000 лв, не постигнали договорка за остатъка. Това провокирало да си организират среща в сряда, на която обаче не се разбрали,  страстите между Драгомиров и инвеститорите са нажежили до краен предел и се стигнало до трагичната развръзка.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право