Двудневен събор в най-голямото село в Община Раковски по случай празника Свети Илия

 

Традиционният събор на най-голямото село на Община Раковски - Стряма, ще се проведе този петък и събота. Той се прави повече от век на празника Свети Илия, който всяка година се провежда първата събота на месец август, а за поредна година в Стряма се организират двудневни тържества с богата програма.

”За мен е чест, че с общи усилия успяваме да съхраним изконните български традиции, които обединяват хората и поддържат родовата памет“, твърди кметът на Стряма Васил Черепелийски и отправя покана към всички жители и гости да станат част от празника на селото.

На 4 август (петък ) от 19 часа народното веселие ще открият музикантите от оркестър"Славей" с ръководител Слави Ангелов и гост солист Ангел Ламбов. В събота организаторите на събора са подготвили атракции, забавни игри и състезания за присъстващите. Дърпане на въже, скачане с чували и теглене на трактор са само част от изненадите.

От 19 часа оркестър "Фолк Палитра" с ръководител Петър Войников и гост солисти Пепи Христозова и Ангел Ламбов ще разпалят настроението с народни ритми, а от 21.30 часа детски танцов ансамбъл "Стрямалийче" с ръководител Пенко Димитров ще вдигне гостите на събора за кръшни танци.Кулминацията на празненствата ще е зарята, която ще озари небето над Стряма точно в 22.00 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини