Двудневен събор ще се проведе в село Стряма по случай празника Свети Илия

Традиционният събор на най-голямото село на Община Раковски  – Стряма, ще се проведе този петък и събота. Той се прави повече от век на празника Свети Илия, който всяка година се провежда  първата събота на месец август, а за поредна година в Стряма се организират двудневни тържества с богата програма.

”За мен е чест, че с общи усилия успяваме да съхраним изконните български традиции, които обединяват хората и поддържат родовата памет“, твърди кметът на Стряма Васил Черепелийски и отправя покана към всички жители и гости да станат част от празника на селото.

На 4 август (петък ) от 19 часа народното веселие  ще открият  музикантите от оркестър“Славей“ с ръководител Слави Ангелов и гост солист Ангел Ламбов. В събота организаторите на събора са подготвили  атракции, забавни игри и състезания за присъстващите.

Дърпане на въже, скачане с чували и теглене на трактор са само част от изненадите.От 19 часа оркестър „Фолк Палитра“ с ръководител Петър Войников и гост солисти Пепи Христозова и Ангел Ламбов ще разпалят настроението с народни ритми, а от 21.30 часа  детски танцов ансамбъл „Стрямалийче“ с ръководител Пенко Димитров ще вдигне гостите на събора за кръшни танци.

Кулминацията на празненствата ще  е зарята, която  ще озари небето над Стряма точно в 22.00 часа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.