Арестуваха бащата на изоставеното бебе в Пловдив

Министър Желязков: На 9 май ще бъдат отворени офертите за концесия на летище София

Вучич: След 10 дни отваряме магистралата Белград-Скопие

Дъжд с пясък от Сахара валя у нас

Ким търси от Москва мир в Корея Лидерът на КНДР на първа визита в Русия (ИНФОГРАФИКА)

Лекарският съюз иска отпадане на лимитите за легла по клиники в Педиатрията

Съветът за сигурност на ООН може да обсъди раздаването на руски паспорти в Донбас

Косово постави под домашен арест 26 свои гражданки, репатрирани от Сирия

Тръмп: Търговските преговори с Китай вървят много добре

Разкриват паркинг с 500 места до Рилския манастир за Великден

Полицията влиза в 746 „къщи за гости” (обзор) Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди мащабна проверка на имоти и превозни средства, плащани от ЕС

Благодатният огън във Варна ще дойде от Румъния

Облагане при наемане на чужденци и ДДС при ремонт

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 25 април 2019

Зеленски призова за нови международни санкции срещу Русия

Двуседмична кампания по почистване обявиха в Търговище Общината ще извозва безплатно стари мебели, домакинско стъкло и дружи

Двуседмична кампания за почистване на населените места, парковете, обществените зоните и други обяви Община Търговище. Тя ще бъде в периода от 8 до 22 април.

До момента участие са заявили над 2800 жители на града и селата, които са определили дати и райони от улици, квартали, паркови зони и други обществени места. 9 пенсионерски клуба и 20 училища и детски градини са се записали, за да им се осигурят помощни материали, като чували и ръкавици. Очаква се към кампанията да се присъединят институции, фирми и други, които могат да изберат свои райони и да потърсят при нужда съдействие от Общината.

От местната администрация съобщиха, че обявяват 4 дати, в които ще се събират и извозват стари, непотребни мебели, които гражданите обичайно изоставят до контейнерите за битова смет. По правило самите собственици трябва да ги извозват до площадката на фирма, която има договор за такива едрогабаритни отпадъци.

За да бъдат улеснени гражданите и да се сложи ред, самата Община ще организира безплатен транспорт. Това ще става след подадени заявки на телефоните, обявени на сайта на администрацията за целта.

В периода на кампанията ще се събират и извозват също домакинско стъкло и растителни отпадъци, които трябва да се оставят в чували до контейнерите. Там, където има отделни съдове за разделно събиране, ще се ползват те.

От Общината апелират гражданите да планират почистването на домовете си и освобождаването от ненужните им мебели, стъкла и други в дните на кампанията и да подават заявки за транспортиране на отпадъците.

За тези, които са от вида строителен, също има организация за безплатно извозване, когато са до 1 кубик. За по-големи количества се осигуряват контейнери по заявка.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.