Заев: Предсрочните парламентарни избори ще се състоят на 12 април 2020 г.

Президентът Радев ще бъде на посещение в Япония за интронизацията на император Нарухито

Интронизацията на император Нарухито (ИНФОГРАФИКА)

Полицейски хеликоптер и няколко патрулки преследваха 4 часа силно агресивна крава в Германия

Подкрепа от Путин за Сирия търси Ердоган Иска армията на Дамаск да се оттегли от границата

Президентът на Чили въведе извънредно положение в още три града

Възможен ли е свят без глупаци? Сборникът „Психология на глупостта” прави аутопсия на глобалната напаст

Нов епос по „Война на световете”

Стево Пендаровски: Имаме държавен консенсус, че искаме да продължим по европейския път

Села в Невестинско са заплашени от воден режим

Възстановено е движението на пътя София – Варна край Омуртаг

Фандъкова печели в два тура с 10 пункта Данните са от представително проучване за цяла София на агенция „Сова Харис“, направено по поръчка на „Труд“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 21 октомври 2019

Шестима ранени при катастрофа на бензиностанция край Елин Пелин

Тома Белев се изгаври с еврейския народ „Екологът“ погазва и международни норми

Дебелец вложи 30 000 лв. в ремонти на детски площадки

Приключи ремонтът на детската площадка на кръстовището между ул. „Работническа“ и „Христо Ботев“ в Дебелец. Подменени са уредите за игра, поставена е ударопоглъщаща настилка, монтирани са нови дървени елементи на оградата, пейки и кошчета за отпадъци.

Тя е четвъртата от общо седем детски площадки на територията на града, на която са извършени ремонтни дейности с оглед на изискванията на Наредбата за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.

„Още в началото на мандата ми, бе извършен оглед на състоянието на всички обекти за игра на децата на открито. Отделно от това, всички детски площадки подлежат на контрол от специализиран орган. И проверките на място, и докладите, показаха недобро състояние – амортизирани съоръжения, корозирали елементи, липса на подходяща настилка в зоните на падане от уредите. Констатирани са множество несъответствия с нормативните изисквания за безопасност.
С оглед на тяхното обезопасяване и благоустрояване, поетапно започнаха ремонтните дейности.” – разказа кметицата Снежана Първанова.

По спечелен проект от Кметство Дебелец пред МОСВ и програма ПУДООС през 2017 година бе обновена обособената детска площадка в междублоковото пространство на ул. „Иван Вазов“. През следващата година в привлекателни и в съответствие с изискванията на наредбата се превърнаха площадките в Централния парк на града и на ул. „Александър Стамболийски“. Общо изразходваните средства са в размер на близо 30 000 лева. Ресурсът за различните обекти е осигурен от проект по ПУДООС към МОСВ, от общинската програма „Инициативи на местните общности“ и от бюджета на Кметството.
За привеждане в европейски вид и съгласно нормативните изисквания, остават още три детски площадки. За едната от тях вече има заявен интерес за превръщането и в спортна площадка с рампа за велосипеди. Ще бъдат закупени и фитнес уреди за открито.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.