Камери заснели предполагаемите извършители на побоя над служител на „Левски“

Снабдиха още два квартала в Търново с контейнери за стари мебели До 2500 лева е глобата за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци

Йоанна Драгнева сподели снимки от изписването на дъщеря й

Прокуратурата подхваща продавача на „чудотворно лекарство“

МВР: Сигнали за бомби в летища и медии са изпратени и в други държави на ЕС

Ще оперират Стефан Данаилов в Бургас Проф. Андрей Йотов идва лично в "Бургасмед" да извърши интервенцията

Гала, Стефан и дъщеря му на пътешествие из Европа (СНИМКИ)

Тръмп: Всеки евреин, който гласува за демократите, показва или пълна неинформираност, или голяма нелоялност

Летищата във Варна и Бургас са получили електронни съобщения със заплахи за сигурността, няма отменени полети

Мадуро: От няколко месеца поддържаме контакти с високопоставени представители на САЩ

Градушка уби над 11 000 птици в САЩ

Възрастни съпрузи загинаха при катастрофа в Златаришко Дядото излязъл от пътя с ВАЗ

Златко Захович: Изключителни техничари!

Сигналите за бомба в сградата на БНТ и на летище София се оказаха фалшиви

Над 50 процента от британците искат референдум за евентуалното крайно споразумение за Брекзит

Дебелец посреща 45-ата си годишнина като град с герб и знаме Автори на одобрения след конкурс вариант са Кристиян Иванов и Никола Петров

Кристиян Иванов и Никола Петров са авторите на герба на Дебелец, с който селището ще отпразнува своята 45-годишнина от обявяването му за град. Вариантът бе одобрен след проведен конкурс от кметицата Снежана Първанова. „Към момента градчето има емблема, която отразява характерни за населеното място характеристики, но повечето от тях вече ги няма физически. Съществуващият символ не припокрива изцяло законите на хералдиката и не е утвърден като официален знак”, обясни мотивите си обявяването на конкурса Първанова.

За участие в него бяха привлечени и студенти от Факултета по изобразително изкуство на ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий”, като журито одобри варианта на Кристиян Иванов и Никола Петров.

Гербът на Дебелец представлява английски щит в сребро, а в центъра му е старият мост в града в злато и река в лазур. Над щита е поставена крепостна кула.

„В Юбилейната книга за Дебелец е записано, че на хълма „Градището” е имало стражеви пункт. В конаците на Шукри бей пък се издигала 5 метра широка, 10 метра дълга и 16 метра висока кула. И двата обекта са били от стратегическо значение през Освободителната война”, обяснява символиката на герба Първанова.

Гербът ще е задължителен елемент от официалната бланка за кореспонденция на местното кметство.

Знамето на град Дебелец е трицветно с разположени вертикално от ляво на дясно синьо, бяло и зелено, като в средата на белия цвят ще е извезан гербът. Синият цвят е символ на честност, вярност и благородство, белият – на свободата, а зеленият – на плодородието и историческата връзка със знамената на борците за национално освобождение. Знамето ще се съхранява в кабинета на кмета и ще участва в тържества и чествания.

На предстоящото заседание на Великотърновския общински съвет на 25 юли съветниците вариантите за герб и знаме на Дебелец са включени за обсъждане в дневния ред.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.