Дебели румънци се разминават с „Лудогорец“

Българският шампион „Лудогорец“ е на път да се размине с наднормения „Клуж“. Румънският отбор загуби с 0:1 домакинството си на „Малмьо“ в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Победителят от сблъсъка чака тима от Разград.

"Признавам си, че се върнах от ваканция по-тежък - каза Александру Йонита, изтървал златна възможност през второто полувреме. - Не знам за колегите ми, но това е причината аз да играя слабо."

Едуард Йорданеску, треньорът на "Клуж", добави, че отборът му бил прекалено бавен срещу „Малмьо“.

"В Европа без бързина, борба и решителност няма да стане“, каза бившият наставник на ЦСКА.

С успеха шведският "Малмьо" е на крачка от евентуални срещи с "Лудогорец". Преди това „орлите“ трябва да се справят с унгарския „Видеотон“.

В друг мач от пресявките на Шампионската лига, "Мидтиланд" на Божидар Краев загуби с 1:2 при гостуването си на "Астана". Българинът остана сред резервите и от пейката видя как в добавеното време съотборниците му допуснаха втория гол в мача.

„Спартак“ (Търнава), бившият тим на треньора на ЦСКА Нестор Ел Маестро, победи като гост „Легия“ (Варшава). Словашкият тим се класира за турнира след като именно наставникът на „червените“ ги изведе до историческа първа титла.

„Атрактивна финансова оферта обаче го е изкушила, за да премине в България“, обяви неговият наследник в доскорошния му клуб Радослав Латал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ