Деветокласничка от ЕГ "Пловдив" издаде първа книга с 26 разказа

Деветокласничката от Езикова гимназия "Пловдив" (бившата Английска гимназия) Анна Велкова дебютира на писателската сцена с представяне на първата си книга "Скритите истини", в която са събрани 26 нейни разказа. Премиерата бе в Балабановата къща като част от програмата на общинско предприятие "Старинен Пловдив", а гост на събитието бе председателят на Общински съвет-Пловдив Савина Петкова, според която младата авторка предлага на публиката философски поглед върху сюжети от реалния живот.

"Възрастта не е критерий за зрялост. Тя те спохожда внезапно с различни въпроси за теб самия, за света, за различните внушения, за всичко това, което виждаш. Скритите истини са у всеки човек, но за всеки те значат нещо различно", така младата авторка описва "скритите истини" в своите разкази. Любимият писател на младата авторка е Антоан дьо Сент-Екзюпери, а сред поетите неин фаворит е Димчо Дебелянов. Младата дама се запалва по литературата още на 13 години като първоначално започва да пише стихове. Вече е подготвила и роман и се надява в близките месеци да успее да го публикува.

На премиерата имаше и класическа музика, а изпълнители бяха приятелки на Анна Велкова. Ирен Капеловска и Галена Ганчева изпълниха "Аделаида" от Моцарт, Яница Димитрова свири на класическа китара, Полина Димитрова и Мария Добрева представиха танго. Публиката бе очарована, когато на финала на премиерата младата писателка показа и своя усет към музиката и в дует с Полина Димитрова изпълниха "Ода на радостта".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България