Девет арестувани след Бразилия – Сърбия

Първи сблъсъци на фенове в Русия. Местната полиция арестува 9 привърженици след двубоя Бразилия – Сърбия (2:0) от група Е. Фенове на двата тима се биха на стадион „Лужники“ в Москва, а в мелето участва и една жена. Наложи се намесата на стюардите, за да предотвратят по-сериозни спречквания. В крайна сметка униформените задържаха девет души, а това са и първите по-сериозни инциденти от старта на мондиала. Прогнозите преди турнира бяха за много напрежения между отделните агитки, но Русия показа, че организацията е на ниво.

В другия мач от същата група между Швейцария и Коста Рика (2:2) министерството на вътрешните работи побърза да уточни, че не е имало проблеми.

Иначе Бразилия срази „плавите“ с 2:0 и продължава на 1/8-финалите, където ще се изправи срещу Мексико. Паулиньо от „Барселона“ и Тиаго Силва (ПСЖ) вкараха за „салесао“, а успехът им осигури първото място.

„Ще се позволя един коктейл след този мач - това помага – обясни селекционерът Тите. - Един отбор е съставен от човешки взаимоотношения. Като селекционер трябва да чувствам както става в съблекалнята, как общуват играчите, а ако има нервност, трябва да я успокоим. Има къде още да се подобряваме, но първата задача е изпълнена. Вече сме в елиминациите, а Бразилия показа значително израстване в сравнение с първия мач. Оттук има само един път – нагоре.“

Часове след успеха стана ясно, че травмата на Марсело не е сериозна. Звездата на „Реал“ (Мадрид) бе заменен принудително още в 10-ата минута.

„Благодаря ви за подкрепата ви и на Бога, че не се е случило нищо сериозно – гласеше съобщение на бранителя в социалната мрежа „инстаграм“. - Скоро ще се върна на терена.“

По-рано през турнира травми получиха още Дъглас Коща и Неймар. Нападателят на „Ювентус“ е под въпрос за елиминациите. Следващият съперник на тима пък е Мексико.

Двубоят е в понеделник от 17 часа българско време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят