Девет неохраняеми плажа в Бургаско вече са със спасители

Най-посещаваните неохраняеми плажове в област Бургас вече са обезпечени със спасители. Бургаският губернатор Вълчо Чолаков е разпоредил всички процедури да бъдат подготвени още през зимата, за да се гарантира навременото им провеждане преди старта на летния сезон. Активна кореспонденция се е водила и с бюрата по труда в страната за намиране на спасители, проведени са редица срещи със структури и организации, имащи отношение към водното спасяване. Резултатът от кампанията, която е предприел Чолаков е, че девет от девет плажа без стопани ще посрещнат сезона със спасители.

Плажните ивици "Иракли” и "Несебър изток” в община Несебър, “Поморие-север” в община Поморие , “Атанасовка коса” без част 1, “Крайморие–юг 2”, , “Росенец-изток” в община Бургас, “Алепу” в община Созопол и плажовете “Корал” и “Резово” в община Царево са обезпечени с водно спасяване от 1-ви юни.

Това се случва за първи път откакто областните администрации имат ангажимент да обезпечават водното спасяване на неохраняемите ивици. Справка в годините назад показва липса на кандидати за осигуряване на дейността, както и процедури провеждащи се през целия летен сезон.

Според експерти причината за успеха през настоящата година, да се намерят спасители навреме за всички обявени плажни ивици, е добрата организация на обществените поръчки, които е провела Областна администрация.

„Няма прецедент. Свършили сме си работата“, коментира областният управител.

Фирмите, които ще отговарят за водното спасяване на деветте плажа са: “Паммар 95.84“ ЕООД, “Филиус” ООД, “Интернешанъл Уотър Рескю“ ЕООД.

Коментари

Задължително поле