Девня ще прави кризисен център

С три проекта по програма „Красива България“ ще кандидатства Община Девня през 2017-а година, като собственото й финансиране възлиза на общо 200 хил. лева, съобщи кметът Свилен Шитов.

Местната администрация иска да ремонтира голям апартамент в блок в квартал „Повеляново“, в който да обособи кризисен център за хора, останали без подслон. Стойността на този проект е 60 хил. лева, като общината участва с 30% от тази сума.

Другият проект, който е на стойност 165 хил. лева, ще даде възможност 4-етажната сграда на общината да се сдобие с външен асансьор, а плочникът пред нея да бъде ремонтиран. Новите удобства ще подпомогнат най-вече трудноподвижните граждани, общинските служители и всички, които търсят услугите им.

С проект на стойност 170 хил. лева ще се оборудва изграждащият се обединен детски център за извънкласни дейности в сградата на бивша квартална забавачка, обясниха от пресслужбата на община Девня.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.