Новият премиер на Полша се обяви против „Европа на различни скорости“

Рекс Тилърсън: Война със Северна Корея ще бъде провал за мен

Сирийската опозиция отново поиска оттеглянето на Башар Асад

Заместник-кметът Христина Шопова откри първата постановка за бебета в Благоевград

Конституционният съд даде ход на делото за оставката на Делян Добрев

В дни с мръсен въздух 4 лв. на час за паркиране в центъра на София (ОБЗОР) Столичната община предлага мерки срещу високите нива на фини прахови частици

Награждават най-активните в спорта пловдивски училища

За 18 месеца Хакери ужилили банки в Русия и САЩ с $10 млн.

Емил Димитров-Ревизоро: Хората, които внасят лекарствата, са същите, които ги изнасят

По искане на Комисията за незаконно придобито имущество 200 млн. лв. запор за активи на Иво Прокопиев (ОБЗОР) Над 150 млн лв. са от продажбата на “Каолин”

Кольо Цачев от Хитрино отиде в старчески дом

В годишните награди на министерството Банско е община №1 за планински туризъм

Министър Ангелкова: Можем да представим страната като едно бижу в туризма (ВИДЕО)

Проф. Георги Михайлов: БСП ще подкрепи ветото на президента в пленарна зала

Властта пак клекна пред зелените рекетьори (ОБЗОР) МОСВ изтегли точката за промяна на концесията на ски зона „Банско“

Дегустация на белгийски шоколад с български вина за първи път на „Винария 2017“ в Пловдив

За първи път в 25-годишната история на международната специализирана изложба „Винария“ в Пловдив бяха дегустирани висококачествени белгийски шоколади с различни сортове български вина. Те бяха специално подбрани от експерта в какаото Катя Харискова и председателя на Съюза на енолозите в България Станимир Стоянов.

Двамата представиха тънкостите при съчетаването на тези любими на повечето хора продукти. На посетителите бяха предложени 4 селекции. В първата бяло вино Совиньон блан реколта 2016 бе съчетано с шоколад „Перу 64“, който е с 44-процентно съдържание на какао и аромат на цитрусови плодове. Второто предложение бе за комбинация на класическо вино Пино ноар (2012) с млечен шоколад „Еквадор 71“.

Купажното вино от стари реколти Каберне Совиньон, Сан Дженовезе и Аликант Буше (2010) бе хармонично съчетано с шоколад „Коста Рика 38“, който е с по-препечени какаови зърна. По неповторим начин бе предложено десертно вино „Ркатицели“ (2008) с бял шоколад „Доменикана 31“.

Пенливите вина от сортовете Шардоне и Мискет също чудесно се съчетават с белия шоколад, твърдят специалистите и препоръчват комбинация на фин млечен шоколад с Пино ноар или с младо Мерло, а червените вина с пикантни нюанси – с тъмните и горчиви шоколади, които имат мощно въздействие върху сетивата.

Колкото по-тъмен е шоколадът, толкова по-силно е усещането на танините, категорични са експертите. Те съветват при експериментирането с различни видове шоколади да се започва от по-леките и постепенно да се върви към по-тъмните. Учените препоръчват чаша червено вино и парче шоколад всеки ден, за да сме здрави. Според тях червеното вино и шоколадът са полезни за повишаване на имунитета, за сърцето и при лечението на артрит и настинки.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.