Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Дегустация на шоколад с български вина на “Винария 2017” в Пловдив

По повод 25-ата годишнина на международната специализирана изложба “Винария”, която ще се проведе от 22 до 26 февруари в панаира в Пловдив, Националната лозаро-винарска камара подготвя богата съпътстваща програма. Сред акцентите в нея е дегустация на висококачествен белгийски шоколад с различни български вина. Според експертите по-леките и елегантни ароматни вина подхождат на по-мек и маслен шоколад.

Пенливите вина от сортовете Шардоне и Мискет хармонично се съчетават с белия шоколад. С Мускат или Ризлинг, с Пино ноар или с младо Мерло чудесно се комбинира финият млечен шоколад, а червените вина с пикантни нюанси са изключително подходящи за тъмните и горчиви шоколади, които мощно въздействат върху сетивата. Колкото по-тъмен е шоколадът, толкова по-силно е усещането на танините, твърдят специалистите.

Експертите съветват при експериментирането с различни видове шоколади да се започва от по-леките и постепенно да се върви към по-тъмните. За да сме здрави, учените препоръчват чаша червено вино и парче шоколад всеки ден. Според тях червеното вино и шоколадът са полезни за повишаване на имунитета, за сърцето, помагат също и срещу артрит и настинки. Изследване на учени от университета в английския град Нортъмбри показва, че шоколадът и виното имат положително влияние върху работата на мозъка – в тъмните шоколади и виното се съдържат полифеноли, които разширяват кръвоносните съдове, като ускоряват притока на кръв към мозъка. Заедно с кръвта там попадат кислород и захари и в резултат на това човек започва да се справя по-бързо и лесно със сложните изчисления. “Ще се опитаме да покажем съчетаването на различни видове висококачествени шоколади със съответстващите им български вина, което до момента не сме правили на “Винария”, коментира председателят на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев.

Дегустацията “Вино и шоколад” ще се проведе за първи път в рамките на “Винария 2017”. Посетителите на изложението ще имат възможността да се насладят на “Тръпката на сладко тайнство и омайно вълшебство” на 24 февруари от 13 часа в палата 11 на панаирния комплекс в Пловдив. Инициативата се организира в партньорство с Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите и вносителя на белгийски шоколад у нас “Пуратос България” АД.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете