Как се прави комплимент на жена без думи?

Нахапаният от питбул професор ще съди собственика му: Анцугът ми беше напоен с кръв, а той си тръгна

Австралия няма да подпише Пакта на ООН за миграцията

Димитър Петров, Специализирана прокуратура: Имаме безспорни доказателства по случая с ДАБЧ

Италианските власти конфискуваха имущество на мафията в Рим

Отбелязваме Въведение Богородично

Очаква се наднормено замърсяване на въздуха в части на София днес

Шведската академия сформира нов Нобелов комитет по литература

Тръмп помилва пуйките Грахче и Морков

Нова коалиция в британския парламент ще спира Брекзит

Япония праща мисия до един от полюсите на Луната

Мевлют Чавушоглу: Сделката за руските С-400 не може да бъде отменена

Започва филмовият фестивал в Банско

Тръмп е предал показнията си за руска намеса в изборите на прокурора Робърт Мюлер

НАСА разкри къде ще кацне следващият марсоход

Дегустация на шоколад с български вина на „Винария 2017“ в Пловдив

По повод 25-ата годишнина на международната специализирана изложба „Винария“, която ще се проведе от 22 до 26 февруари в панаира в Пловдив, Националната лозаро-винарска камара подготвя богата съпътстваща програма. Сред акцентите в нея е дегустация на висококачествен белгийски шоколад с различни български вина. Според експертите по-леките и елегантни ароматни вина подхождат на по-мек и маслен шоколад.

Пенливите вина от сортовете Шардоне и Мискет хармонично се съчетават с белия шоколад. С Мускат или Ризлинг, с Пино ноар или с младо Мерло чудесно се комбинира финият млечен шоколад, а червените вина с пикантни нюанси са изключително подходящи за тъмните и горчиви шоколади, които мощно въздействат върху сетивата. Колкото по-тъмен е шоколадът, толкова по-силно е усещането на танините, твърдят специалистите.

Експертите съветват при експериментирането с различни видове шоколади да се започва от по-леките и постепенно да се върви към по-тъмните. За да сме здрави, учените препоръчват чаша червено вино и парче шоколад всеки ден. Според тях червеното вино и шоколадът са полезни за повишаване на имунитета, за сърцето, помагат също и срещу артрит и настинки. Изследване на учени от университета в английския град Нортъмбри показва, че шоколадът и виното имат положително влияние върху работата на мозъка – в тъмните шоколади и виното се съдържат полифеноли, които разширяват кръвоносните съдове, като ускоряват притока на кръв към мозъка. Заедно с кръвта там попадат кислород и захари и в резултат на това човек започва да се справя по-бързо и лесно със сложните изчисления. „Ще се опитаме да покажем съчетаването на различни видове висококачествени шоколади със съответстващите им български вина, което до момента не сме правили на „Винария“, коментира председателят на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев.

Дегустацията „Вино и шоколад“ ще се проведе за първи път в рамките на „Винария 2017“. Посетителите на изложението ще имат възможността да се насладят на „Тръпката на сладко тайнство и омайно вълшебство“ на 24 февруари от 13 часа в палата 11 на панаирния комплекс в Пловдив. Инициативата се организира в партньорство с Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите и вносителя на белгийски шоколад у нас „Пуратос България“ АД.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.