Дейвид Бауи спечели 2 статуетки посмъртно

Статуетките на Дейвид Бауи вместо него получиха синът му, режисьорът Дънкан Джоунс и актьорът Майкъл Хол.

В най-важните категории се отличиха дамската група „Литъл микс“ и Емили Санде

Адел грабна приза за глобален успех

 

Легендарният поп изпълнител от британски произход Дейвид Бауи спечели посмъртно в две от най-престижните категории на годишните музикални награди БРИТ. Изпълнителят на Under Pressure беше обявен за най-добър британски соло изпълнител, а албумът му Blackstar, издаден дни преди смъртта му, спечели и наградата за британски албум на годината. Отличието за компкатдиска вместо него получи синът му, режисьорът Дънкан Джоунс, а наградата за самостоятелен певец вместо него получи актьорът Майкъл Хол.

Бауи, който си отиде от този свят на 69 г., печели за трети път соло наградата на Британската асоциация на звукозаписната индустрия. Наградите БРИТ се смятат за британския аналог на американската награда „Грами“.

Тазгодишната церемония по връчването на статуетките се проведе в лондонската концертна зала „О2 Арена“. Тържеството бе открито с изпълнение на британската дамска група „Литъл микс“. Те спечелиха наградата „Най-добър сингъл на годината“ за песента Shout Out to My Ex.

В категорията за най-добър британски солов изпълнител при жените беше отличена Емили Санде, а Бионсе грабна наградата за международен артист. Същото отличие като бременната американка спечели при мъжете рапърът Дрейк. И двамата не присъстваха на церемонията, за да приемат лично статуетките си.

Адел взе тазгодишната награда за глобален успех, връчвана за най-много продадени копия от сингли и албуми по света. По време на церемонията през 2016 г. тя спечели 4 награди БРИТ за албума си „25“.

Наградата за дебют на годината спечели певецът Rag'n'Bone Man.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл