„Дейли Мирър“ нареди Банско сред топ 10 на ски курортите в света

Снимка: Архив

Британското издание „Дейли Мирър“ нареди Банско е сред 10-те най-добри ски курорти в света. Авторът на материала Джули Делахей го е поставила на седмо място сред 15-те курорти, които препоръчва.

„Най-добрият ски курорт в България има всичко, което е необходимо за забавляваща почивка на разумни цени. Ще намерите перфектни места за спане на ниски цени. Това е съчетано с разумни разходи за храна. Колкото до ските, очаквайте завладяваща гледка, достатъчно писти, от такива за начинаещи до най-тежките. Придвижването до планината е бързо, за да имате да прекарате повече време там“, се казва в описанието на Банско.

Вестникът подчертава, че обикновено може да се кара от декември до април без проблеми. Както да се използват летищата в София и Солун. Цената на седмична карта е само 238 лева или по-малко от 129 евро. От години наред Банско се утвърди като топ дестинация и привлича много туристи у нас. Проблем пред курорта е неразрешеният и до днес от държавата казус с изграждането на втори кабинков лифт, който да облекчи опашките от чакащи скиори и сноубордисти.

Ето и пълната класация на „Дейли Мирър“:

 1. Мерибел (Франция)
 2. Червиня (Италия)
 3. Ревълсток (Канада)
 4. Куршевел (Франция)
 5. Вербие (Швейцария)
 6. Лех (Австрия)
 7. Банско (България)
 8. Вейл (САЩ)
 9. Цермат (Швейцария)
 10. Кортина (Италия)
 11. Тин (Франция)
 12. Аспен (САЩ)
 13. Парк Сити (САЩ)
 14. Риксгрансен (Швеция)
 15. Бормио (Италия)

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (7)

 1. еееее, най-после нещо хубаво. сериозно признание, банско го заслужава. само така – догодина пожелавам още по-предно място, щото потенциал има

 2. Ново признание за Банско, ново признание за цяла България.

 3. Добре е България да се чува по света с хубави неща, като Банско например.

 4. Сигурно и това ще кажат, че е платена публикация нали. Боли ме сърцето като гледам колко много чуждопоклонници има в България и как се опитват да ни налагат техните мнения, че всичко тук е лошо и скапано, а навън е цветя и рози. Ето така се стопява нацията и няма кой да работи.

 5. Сигурно и това ще кажат, че е платена публикация нали. Боли ме сърцето като гледам колко много чуждопоклонници има в България и как се опитват да ни налагат техните мнения, че всичко тук е лошо и скапано, а навън е цветя и рози. Ето така се стопява нацията и няма кой да работи.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.