„Омония“ уволни Ивайло Петев

Река Тунджа е повишила нивото си с 25 см в сливенския участък Към момента няма риск от разлив

Комисията за ЧЕЗ ще изслуша разузнавателните служби и Министерство на финансите

“Ер Франс” анулира полети заради стачка на персонала

Премиерът Борисов в Брюксел: Европа трябва да разполага със силни фондове за финансиране на социалните политики

Една година условно получи холандец за убийство на пътя във Варна

Румен Радев: Спасявайки сънародниците си евреи, българите отстояха и достойнството на Европа

Полицията в Кипър издирва Петев

“Левски” и ЦСКА се замерят с декларации

Роми се втурнаха на прегледи в нова здравна служба

Бойко Борисов: От 15 години се боря противозаконното отнемане на автомобил да стане кражба (СТЕНОГРАМА)

Бизнес сдружение помага на фирми да усвояват директно средства от ЕС

Гурбетчия сезира прокуратурата за измама Горнооряховецът събарял казарми от времето на Хитлер в Лайпциг и не получил нито лев

130 български общини се регистрираха за ден по инициативата на ЕС за безплатен безжичен интернет

Разбита е банда, снабдявала албанци с фалшиви пари и паспорти

“Дейли Телеграф” нареди Пловдив сред 21-те най-красивите места в Европа

Британският всекидневник “Дейли Телеграф” нареди Пловдив сред най-привлекателните места за пътуване през 2017 година. Градът под тепетата е представен в статията “21 европейски градове, които никога не сте мислили да посетите, но определено трябва”. Останалите перли на Европа освен Пловдив, препоръчани от “Дейли Телеграф”, са: Марибор (Словения), Триест, Тревизо и Бергамо (Италия), Орхус (Дания), Вроцлав (Полша), Любек (Германия), Гимараеш (Португалия), Скопие (Македония), Сион (Швейцария), Брегенц (Австрия), Нант (Франция), Умея (Швеция), Осиек (Хърватия), Тавира (Португалия), Витория-Гастеис и Сеговия (Испания) и Тбилиси (Грузия).

“Дейли Телеграф” публикува и възторжен материал под заглавие “Пловдив не е самосвал, а съкровище”. В него авторът Робърт Нюрдън разказва защо се е влюбил в града, където 1,5 година е преподавал английски език. Когато Робърт Нюрдън се опитал да опише Пловдив на своите приятели, те прихнали да се смеят, като чули името на града, а един от тях дори си помислил, че така се казва руски самосвал. “Тук е бохемска България, където изкуството и културата процъфтяват сред древноримски руини и тракийски легенди”, пише Робърт Нюрдън, който не пропуска да разкаже и за пловдивските “айляци” – “спокойни хора, които не бързат за никъде”.

“Главната причина за съществуването на всеки магазин на Главната улица е разкрасяването на женските форми. Не че пловдивските красавици се нуждаят от особена помощ”, пише още учителят по английски. Той представя и забележителностите в Стария град, където тракийски, древногръцки и древноримски останки съжителстват с около 400 възстановени къщи от българското Възраждане през 19-и век. Нюрдън не пропуска и многобройните художествени галерии и ателиета на творци под тепетата, както и силните впечатления, които му е направил местният мавруд. За него дори пише, че е древното тракийско вино, възпято от Омир в неговата “Илиада” – мълва, дочута от местните хора.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.