Американският флот потвърди автентичността на три видеоклипа с НЛО (ВИДЕО)

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Искат нова дефиниция за понятието „автомобил“ Инициативата е на Jaguar

Министър Банов връща от Германия незаконно изнесени български археологически ценности

Комплексни екипи ще изследват причините за тежките катастрофи 96% вина на шофьорите е само според първоначален оглед, каза шефката на агенцията за пътна безопасност

Ураганът „Умберто“ остави без ток 22 000 домакинства и предприятия без ток на Бермудите

Движението „5 звезди“ се присъединява към „Зелените“ в Европейския парламент

Майк Помпео: Няма да толерираме поведението на Иран

Томислав Дончев: Местните избори ще са оценка за свършеното през изминалите години

Десетки жертви при атентат с камион бомба в Афганистан

Какво е, когато играят “Челси” и “Милан”? Отговорът на радио Ереван

Редовната казарма – ах, този политмираж

Лечението на Стефан Данаилов продължава в санаториума на ВМА в Хисаря

Вижте как съвестен шофьор възхити социалните мрежи (СНИМКА)

Заплашената с нож готвачка в детска градина: Добре съм, оставам на работа

„Дейли Телеграф“ нареди Пловдив сред 21-те най-красивите места в Европа

Британският всекидневник „Дейли Телеграф“ нареди Пловдив сред най-привлекателните места за пътуване през 2017 година. Градът под тепетата е представен в статията „21 европейски градове, които никога не сте мислили да посетите, но определено трябва“. Останалите перли на Европа освен Пловдив, препоръчани от „Дейли Телеграф“, са: Марибор (Словения), Триест, Тревизо и Бергамо (Италия), Орхус (Дания), Вроцлав (Полша), Любек (Германия), Гимараеш (Португалия), Скопие (Македония), Сион (Швейцария), Брегенц (Австрия), Нант (Франция), Умея (Швеция), Осиек (Хърватия), Тавира (Португалия), Витория-Гастеис и Сеговия (Испания) и Тбилиси (Грузия).

„Дейли Телеграф“ публикува и възторжен материал под заглавие „Пловдив не е самосвал, а съкровище“. В него авторът Робърт Нюрдън разказва защо се е влюбил в града, където 1,5 година е преподавал английски език. Когато Робърт Нюрдън се опитал да опише Пловдив на своите приятели, те прихнали да се смеят, като чули името на града, а един от тях дори си помислил, че така се казва руски самосвал. „Тук е бохемска България, където изкуството и културата процъфтяват сред древноримски руини и тракийски легенди“, пише Робърт Нюрдън, който не пропуска да разкаже и за пловдивските „айляци“ – „спокойни хора, които не бързат за никъде“.

„Главната причина за съществуването на всеки магазин на Главната улица е разкрасяването на женските форми. Не че пловдивските красавици се нуждаят от особена помощ“, пише още учителят по английски. Той представя и забележителностите в Стария град, където тракийски, древногръцки и древноримски останки съжителстват с около 400 възстановени къщи от българското Възраждане през 19-и век. Нюрдън не пропуска и многобройните художествени галерии и ателиета на творци под тепетата, както и силните впечатления, които му е направил местният мавруд. За него дори пише, че е древното тракийско вино, възпято от Омир в неговата „Илиада“ – мълва, дочута от местните хора.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.