Дейна Рорабейкър: Не искам подялба на Македония

Американският конгресмен Дейна Рорабейкър се извини за скандалното си изявление срещу Република Македония, в което замеси и България.

„Моят коментар бе израз на загрижеността ми от вътрешните предизвикателства, пред които е изправена Македония по отношение на етническите малцинства. В никакъв случай не исках да кажа, че някой друг вместо македонците трябва да решава за нейния суверенитет и граници. Ако моите думи са били разбрани погрешно, дълбоко се извинявам“, се казва в изявление на Рорабейкър, цитирано от македонската агенция Meta. Той подчертава, че „Македония е истински приятел на САЩ“.

Преди десет дни американският конгресмен заяви пред албанската телевизия Vizion Plus, че „Македония не е държава и трябва да се подели между Косово и България“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Аз обаче искам подялба на измислената държава македония.Тъкмо се бях зарадвал,че един американец мисли като Български националист,а той взе,че се отметна.Но както е казъл мъдрият Български народ:„Казана дума-хвърлен камък“!Така,че има място за размисъл

    1. Много жалък националист би се съгласил да даде дори една педя българска земя на друга държава… Много жалък…

  2. Това че сте готови да я делите македония означава че никога не е била ваша.

  3. Албанците са 16.%. Факт от 120 депутати имат само 20 а всички гласуват.Македония е по чиста етнически от България. Иска ви се да са повече.гледайте си циганите.

Отговорете