Деканът на Медицинския университет е законно избран

Решението не подлежи на обжалване

Законен е изборът на проф. Виктор Златков в качеството му на настоящ декан на Медицинския университет (МУ) в София, тъй като и Общото събрание на учебното заведение, което е провело гласуването му за декан, е било легитимно. Това постанови Върховният административен съд като решението не подлежи на обжалване.

Припомняме, че съдебната сага по казуса законен ли е бил изборът на проф. Златков започна преди малко повече от две години заради претенции на проф. Вихра Миланова, която беше втори претендент за декан на МУ. Протекции над нея имаше от страна на тогавашния министър на образованието – Меглена Кунева. Г-жа Кунева предприе серия от медийни и съдебни атаки срещу висшето учебно заведение и неговото ръководство, за да получи влияние над ВУЗ-а, твърдят представители на Общото събрание.

Наскоро приключи и друго дело – срещу бившия ректор акад. Ваньо Митев и бившия секретар на МУ - Алексей Алексеев за безстопанственост и неизгодни за ВУЗ-а сделки. Присъдата беше оправдателна по всички обвинения.

Коментари

Задължително поле