Делегатите на ГЕРБ приеха декларация: Имаме различни представи за политически морал и ценности в сравнение с БСП "имаме непреодолими различия във визиите си за развитието на България"

„Имаме непреодолими различия във визиите си за развитието на България“, се казва в декларация, която делегатите на националното съвещание на ГЕРБ приеха. В документа те обосноватат своето отношение към опозицията, в частност – БСП.

Ето и целия документ:

ПОЛИТИЧЕСКА ДЕКЛАРАЦИЯ

От своя висш партиен форум ние, делегатите на Националното събрание на ПП ГЕРБ, се обръщаме към своите привърженици и симпатизанти, както и към всички български граждани.

Политическата ни декларация днес е отговор на непрестанните през последните месеци груби спекулациии на опозицията на тема „Коалиционни намерения на ГЕРБ към БСП”.

На последния конгрес на БСП председателят на партията обяви, че опозицията е отказала на премиера Борисов „да бъде нахранена с постове и да бъде опитомена”.

Ние гледаме на говоренето за коалиция между ГЕРБ и БСП преди всичко като на търсене на повод за вътрешнопартийно разчистване на сметки в БСП. За да се справи с политическото недоволство и с напрежението сред съпартийците си, председателят на БСП предизвиква извънредни и революционни ситуации.

В началото на работата на сегашния парламент предложихме председателското място в Народното събрание на БСП, но не с идеята да „опитомяваме” опозицията, а защото имаме държавнически подход и национално отговорно поведение във връзка с предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС.

Ръководството на БСП твърди, че в БСП има хора, които влизат в колаборация с ГЕРБ. Подобни подозрения са абсолютно неверни, правят невъзможен политическия диалог между управляващи и опозиция, както и минират усилията ни за успешно и безпроблемно провеждане на българското председателство.

Председателството на България на Съвета на ЕС е национална кауза и е нова база за обединение на българското общество – от ГЕРБ не искаме да пропуснем този шанс.

Очевидно БСП работят председателството да се провали при управлението на ГЕРБ, та дори и на цената на загуба на национален престиж и на важни за хората политики.

Ние от ГЕРБ неведнъж сме заявявали, че никога не са били водени разговори за съвместно управление с БСП. Подобна коалиция е невъзможна.

От трибуната на върховния ни политически форум днес заявяваме категорично, че не желаем да се коалираме с БСП не само днес, но и в бъдеще, защото:

• имаме непреодолими различия във визиите си за развитието на България;
• имаме различни представи за политически морал и ценности;
• ние сме модерната европейска партия у нас, чийто глас се чува в Европа.

Ние от ГЕРБ приемаме за своя основна политическа задача защитата на принципите на демократичната правова държава. Заявяваме политическата си решимост да съхраним и развиваме демократичния, европейски модел на държавност, чрез който да решаваме ефективно проблемите на своята сигурност, на институционалния и правов ред. Това изисква мъдрост и воля за противопоставяне на антидемократичните тенденции.

Ние осъзнаваме колко голяма е отговорността ни да отстояваме идеала за свободна, демократична и европейска България. Защото ГЕРБ е българската политическа партия, която гарантира реално участие на страната ни във формирането на европейския дневен ред. Ние предлагаме активно българско председателство на ЕС, както и ангажиране на институциите на ЕС с подкрепа на устойчиви политики в интерес на България.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (10)

 1. Явно има нещо, та да отричат толкоз много, че нямали общи ценности с бсп. Дали па това, че сите са били бкп членове и ся са си изввъртели задниците?!

 2. Разбираема е декларацията на свинефермата герб, даже бсп не могат да крадат толкова нагло и в такива размери. Никой не може да се сравни с изродите от свинефермата герб и те теглиха сами чертата между себе си и другите крадци.

 3. Корупция в България царИ
  Туй са “ гербовите“ ценностИ

 4. Кога Мохамедова Брада
  В България цъвти,
  А “ герб“ дупето върти

 5. В Струмица Боко Акал..
  Било голям Политически
  Морал +

  Корупция и бъртвежи
  Да прикрият безкрайните
  ГЕРБОВИ ГРАБЕЖИ

 6. Както винаги и сега
  Моралът защитава
  Джипси махала

  Джипс махала
  Получава добра
  Морална пара

  Няма шега
  Симеонов е
  Това

 7. Чакам един гербов “ поет“
  Да ми излезе на “ блитц“
  Куплет

 8. Гербовите „делегати“
  Са криминал тарикати

  Получовечета влезнаха
  Цяли Тикваци излезнаха

  И понеже нямам опоненти,
  Дори и за цяр някакви
  Менти…

  Лека нощ деца,
  Очички затворете
  Майките пазете,
  Защото през нощта
  Стават чудеса

 9. Ний сме преводачи,
  А не крадци,
  Като Ленчето
  На Solomon Pussy

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.