Делегация от германски депутати посети военновъздушната база „Инджирлик“ в Турция

Делегация на Бундестага посети военновъздушната база на НАТО „Инджирлик“ в Турция, предава Deutsche Welle, цитирана от "Фокус".

Самолет на Бундесвера се приземи на базата, разположена в южната част на Турция рано в сряда сутрин, потвърдиха от Министерството на отбраната в Берлин.

Военни експерти от всички парламентарно представени партии в Бундестага (ХДС/ХСС, ГСДП и „Зелените“) са се запознали с условията, в които служат германските войници, участващи в операцията на международната коалиция срещу близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“ в Сирия и Ирак. На територията на „Инджирлик“ са дислоцирани около 250 военнослужещи на Бундесвера, чиито мандат ще продължи до края на декември тази година.

В продължение на няколко месеца Турция отказваше на германските депутати достъп до базата заради спора, който възникна между Берлин и Анкара заради приемането на т.нар. Арменска резолюция в Бундестага, която определя масовите убийства на арменци в Османската империя по време на Първата световна война като геноцид, припомня медията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа