Тръмп подписа закона за финансиране на правителството Това слага край на 3-дневната финансова блокада

9 жертви след стрелба сещу християни в Дамаск

Ясно и слънчево ще е времето днес

82% от богатството в света отива при 1% от населението

Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Религии против Истанбулската конвенция Светият синод обяви, че договорът поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

Белгия намали равнището на терористична заплаха в страната

Федерика Могерини заяви, че е извънредно притеснена от турската офанзива в Сирия

Огнеборци потушиха пожар в цех за металообработка в Килифарево

Делегация от Египет посети Свищов по покана на Стопанската академия

Снимка; Община Свищов

Бившият посланик на Арабска Република Египет и почетен гражданин на Свищов Мей Абу Ал Дахаб и проф. д-р Мохсен Ал Батран са на посещение в Свищов по покана на Стопанската академия „Д. А. Ценов”. През май тази година ректорът на свищовския ВУЗ доц. д-р Иван Марчевски направи визита в Египет, където посети Висшия институт за специфични изследвания, собственост на проф. д-р Мохсен Ал Батран, който е и зам.-декан на Аграрния факултет в Кайро Университет. След тази визита, проф. д-р Ал Батран е в Свищов в момента, за да подпише договор за сътрудничество между частния университет и Стопанската академия.

По инициатива на г-жа Мей Абу Ал Дахаб гостите, заедно с проф. д.ик.н., д.п.н.  Карим Наама, направиха официална среща с кмета на крайдунавския град Генчо Генчев в административната сграда на Община Свищов. Почетната гражданка на Свищов сподели, че последното и посещение тук е било преди цели 10 години, но въпреки това градът има специално място в нейното сърце. Тя подчерта, че благодарение на академията и активното съдействие на проф. Карим Наама в Египет има много хора, които знаят за Свищов.

Генчо Генчев изрази готовност община Свищов да си сътрудничим с Египет. „Освен по линия на образованието, бихме могли да развиваме богат културен обмен и да работим активно в сферата на туризма“, убедени бяха и двете страни.

По този повод проф. д-р Мохсен Ал Батран сподели своята идея за учредяване на Български културен център в Египет, чрез който да се популяризира богатството на българската култура. Това би било чудесна основа за бъдещо побратимяване на Свищов и град Гиза, където се намират прочутите египетски пирамиди.
Проф. Ал Батран спомена, че ще изпрати официални предложения на идеите си за общо сътрудничество със Свищов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.