Лавров: Русия я обвиняват за всичко в света, Сърбия – за всичко на Балканите

Двама членове на „Пуси райът“ поискаха убежище в Швеция

Откриха труп на мъж в напоителен канал край пловдивското село Марково

Министър Димов в Европарламента: В Пирин България не нарушава европейското законодателство

Тома Биков: Ако президентът Радев иска политическа криза, да го заяви ясно

Тежък жребий за България в дебютното издание на Лигата на нациите

РЗИ: В Добрич за питейни нужди да се ползва само бутилирана вода

Съдът постанови арест за двама изнасилвачи на 59-годишна жена Издирват единия изнасилвач, избягал в чужбина

МОН: В 314 училища в страната не се учи поради висока заболеваемост

14-годишен убиец на бездомник биел възрастни хора без причина Д. Ж. направи признания, но остава в ареста

Кметълът Цонко Цонев мести рок столицата от Каварна във Варна Глен Хюз от "Дийп Пърпъл" забива край морето

Обявяват грипна епидемия и в Софийска област

БСП внася подписи за провеждане на референдум по Истанбулската конвенция

Прокуратурата внесе обвинения срещу шест ръководни лица от „Напоителни системи“

Световната купа по футбол на ФИФА идва в София с Coca-Cola Футболните фенове и любителите на незабравими преживявания могат да станат част от емоцията на световното първенството на 14 февруари

Делегация от Павликени участва в празника на руския град Стародуб

Снимки: Община Павликени

starodub-3Дърво на приятелството засадиха двамата кметове – на Павликени инж. Емануил Манолов и на Стародуб Дмитрий Винокуров. Дъбът е знак на дружбата между руския и българския народ и ще расте в градския парк на руския град измежду столетни брястове, кленове и липи.

Инж. Емануил Манолов заедно със заместник-кметовете инж.Анастасия Вачева и инж.Венцислав Иванов бяха почетни гости по време на празника на град Стародуб – 22 септември.
Празничната програмата под надслов „Град на младостта ми“започна с издигане на знамето на централния площад „Съветски“, след което военен духов оркестър изпълни попури с известни маршове. В тържеството, което прерастна в манифестация, се включиха и ученици от детската художествена школа, военни, представители на администрацията и др.
Дмитрий Винокуров поздрави всички граждани по случай 937-та годишнина от основаването на града и 74-та годишнина от освобождението му от фашистките завоеватели. От официалната трибуна се обърна с приветствие към домакините и инж.Манолов.
„Побратимяването между Стародуб и Павликени за нас означава много нови възможности за културен обмен, за икономически обмен, за разменяне на идеи в социалната сфера, на спортни отбори и самодейни състави. В наши ръце е да превърнем договора за побратимяване в основа за съвместна работа от полза за нашите два народа“, каза инж.Манолов. Двата града подписаха споразумение за партньорство на 29 юни. Павликени е първият побратим град за Стародуб.
„Москва е сърцето на Русия, а Стародуб – нейната душа!“, каза друг от официалните гости.
Официалните лица поднесоха цветя пред мемориали и паметници на войници, загинали по време на Втораат световна война. В дните на своето гостуване, българската група разгледа сгради на училища, полигона на местниа авиоклуб, фабрики, земеделски полета и др.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.