МВнР: Избягвайте пътувания на Балканите заради тежката зимна обстановка

Махат „Александър Велики“ от летището в Скопие (ВИДЕО)

Нови изисквания към общинските съветници ще има от следващия мандат

60-годишен закон засяга над 10 000 деца годишно у нас Игра „Не ме съди, човече” събра родители и хлапета във Варна

Цветан Цветанов в Симитли: Президентът желае скандали, огорчен е, че не може да управлява страната еднолично (СНИМКИ)

Деца на Фондация „Димитър Бербатов“ със златни медали от математическа олимпиада

Цачева отряза надзирателите за 20% увеличение на заплатите Ще се търсят възможности в бюджета за следващата година

Шофьори причинили катастрофи с пострадали, жалят присъди Въззивните дела са насрочени за идната седмица в Окръжния съд във Велико Търново

Музей „Етър” в Габрово продава мартеници от гайтани в помощ на болни деца 412 мартеници от цялата страна са изпратени за участие в конкурса

Вижте шоуто на конната полиция за Тодоровден в столичния квартал “Бенковски” (СНИМКИ)

Показаха Димитър Рачков в хитово шоу по HBO

Канадец е бил арестуван в ПьонгЧанг за кражба на автомобил

Стоян Алексиев: Оставете на мира това момиче!

Три малки деца загинаха при пожар в руско село

Гинка Върбакова пред БТА: Голяма международна банка с висок кредитен рейтинг финасира сделката за ЧЕЗ

Делегация от Стопанската академия в Свищов гостува в Донецкия национален университет

Снимка: Стопанска академия в Свищов

Ректорът на Стопанската академия „Димитър А. Ценов” в Свищов доц.д-р Иван Марчевски бе официален гост на честването на 50-годишнината на икономическия факултет към Донецкия национален университет в град Виница,Украйна. В рамките на честванията бе организирана и проведена международната научна конференция „Актуални социално-икономически проблеми на държавата и регионите: антикризисна стратегия и устойчиво развитие” в която участваха и ръководителите на две катедри от свищовската академия.

Стопанска Академия в Свищов
Снимка: Стопанска Академия в Свищов

В приветствието си към факултета-юбиляр и към участниците в конференцията, доц. д-р Иван Марчевски припомни за изградените взаимоотношения и ползотворно сътрудничество между двете висши училища, датиращи от близо 20 години. Ректорът на свищовския ВУЗ връчи поздравителен адрес на ректора на Донецкия национален университет проф. д-р ик.н. Роман Федорович Гринюк, който е доктор хонорис кауза на свищовската .

Ръководителят на катедра „Финанси и кредит” при Стопанска академия, проф. д-р Андрей Захариев пък изнесе пленарен доклад на тема „Фактори за възстановяване и “златните резерви” – сравнителен анализ и оценка за страните от югоизточна Европа и Организацията за черноморско икономически сътрудничество (2006 – 2015 г.)”, базиран върху публикувана съвместна научна студия с Николай Колев, изпълнителен директор на ТБ „Общинска банка” АД.  С доклад и публикация на статия в международната конференция участва и доц. д-р Галина Захариева – ръководител катедра „Международни икономически отношения”. Представените на конференцията научни изследвания са отпечатани в два поредни броя на

Снимка: Стопанска Академия в Свищов
Снимка: Стопанска Академия в Свищов

научното списание на факултета-юбиляр „Икономика и организация на управлението” .

В рамките на работната визита, проф. Захариев изнесе открита лекция в областта на съвременна валутна система пред преподаватели и студенти, обучавани в спец. „Финанси”. Той представи историята и традициите на Алма матер в Свищов, учебния план и организацията на учебния процес по „Финанси” за степените „бакалавър” и „магистър” в СА „Д. А. Ценов” в контекста на възможностите за създаване на съвместни образователни продукти чрез европейската система за натрупване и трансфер на кредити (ECTS).

Снимка: Стопанска Академия в Свищов
Снимка: Стопанска Академия в Свищов

Доц. д-р Иван Марчевски пък бе гост на учебни занятия в бакалавърска степен на факултета – юбиляр и приветства обуваните студенти в редислоцирания на над 800 км. от град Донецк в източна Украйна водещ украински класически университет. Зам.-ректорът на Донецкия национален университета проф. д-р ик.н. Татяна Орехова и деканът на икономическия факултет проф. д-р ик. н. Лариса Шаулская запознаха свищовската делегация с обновената катедрена структура и състав на факултета, както и с академичната база и новооткрит университетски музей в град Виница.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.