Делио Роси преди "Вадуц": Бъдещето ми зависи от резултатите

 

Делио Роси, старши треньорът на „Левски“, призна в навечерието на реванша с „Вадуц“ от Лига Европа, че е напълно наясно от важността на двубоя. „Сините“ загубиха първата среща в Лихтенщайн с 0:1 и сега са задължени да търсят победата, за да преодолеят първия предварителен кръг на турнира. Опитният наставник допълни, че е осъзнава възможността да остане без работа, ако не постига желаните от клуба резултати.

„Този мач е особен – обясни Роси на пресконференция. - Важен е, въпреки че идва в период, преди да сме започнали официалните мачове за първенство. Ще направим всичко възможно, за да преодолеем този кръг, защото е важно както за клуба, така и за привържениците. Със сигурност резултатът е неприятен и влияе. Смятам, че този отбор, откакто аз съм тук аз, доказа, че както може да победи всеки съперник, така може и да загуби. Постигнахме желаните резултати срещу по-добри от нас, но и паднахме от по-слаби противници. От моя опит знам, че можем да говорим много, но резултатът се постига на терена. Затова блясъкът в очите е добре да го видим не преди мача, а на терена. От първия ден зная, че бъдещето ми е свързано с резултатите. Срокът зависи от тях. Имах среща с президента на клуба Спас Русев след загубата от „Вадуц“, но не сме говорили за бъдещето ми.“

Италианският специалист от Римини отхвърли твърденията,че играчите му са били разсеяни в първия двубой заради забавяне на заплатите, за каквото се говори в последно време. Той е на мнение, че всички проблеми трябва да се забравени с първия съдийски сигнал. “

А Роси отказа и да критикува клуба за забавената селекция през лятото. Треньорът обяви, че провежда заниманията с играчите, които има на разположение и е предал идеите си на ръководството.

В игра срещу „Вадуц“ може да се завърне Холмар Ейолфсон. Бранителят вече тренира с отбора, след като бе във ваканция през последните две седмици, тъй като бе част от националния отбор на Исландия на мондиала в Русия. Роси обаче отказа да потвърди дали централният защитник ще започне титуляр. В негово отсъствие в първия двубой игра Аймен Белаид.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ