Делио Роси се сблъска с българската действителност

 

Старши треньорът на „Левски“ Делио Роси се сблъска челно с българската действителност. Това се случи след осмия му мач начело на „сините“ при равенството 0:0 като гост на „Берое“ в последен мач от 10 кръг на Първа професионална лига. След последния съдийски сигнал се забелязаха първи наченки на недоволство за начина, по който тимът на италианеца е стоял в Стара Загора. При все, че това бе и първо гостуване на този съперник, което „Левски“ не загуби от 2012 година насам.

Голяма част от привържениците останаха разочаровани, че любимците им не са били по-агресивни и головите положения са липсвали. И докато фенската маса на „сините“ е необятна и мненията са хиляди, то типичен пример за родната действителност бе недотам тактичното изказване на спортния директор Даниел Боримиров.

"Виждам умора в отбора и едни закъснели смени за мен – обясни героят от САЩ 94. - Кога ще могат да играят Антони Белмонт и Жерсон Кабрал по 90 минути трябва да питате треньора. Той може да ви даде по-изчерпателен отговор".

Шефът на "сините" в случая не изрази лично мнение, а гласно намекна първите нотки на недоверие към методите на Делио Роси.

А с този мач „Левски“ влезе в серия от 270 „сухи“ минути, въпреки че противниците не бяха от кой знае каква величина - "Септември", "Ботев" (Гълъбово) и сега "Берое". Играта на столичния тим изглежда далеч по-организирана в дефанзивен план, въпреки че в центъра на защитата в движение бе внедрено новото попълнение Холмар Ейолфсон. Но у нас статистиката не е важна, важни са точките, а според тях „Левски“ изостава на 7 от лидера. Факт е обаче, че "сините" и в частност Роси, имат нужда от време. Такова, каквото получи Стамен Белчев в ЦСКА и в момента бере плодовете на успеха...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ