Делото за побоя на децата спортисти в Асеновград тръгва на 29 ноември

Делото за нападението над децата спортисти, техните родители и треньори от клуба по кану-каяк „Асеновец” на язовир „40-те извора“ и край болницата в Асеновград на 28 юни 2017 г., тръгва на 29 ноември. За тази дата в Районния съд в Асеновград е насрочено първото заседание на процеса, по който подсъдими са общо 11 цигани от квартал „Лозница” в града под Асеновата крепост.

Те са на възраст от 19 до 41 години и срещу тях са повдигнати обвинения в хулиганство, извършено в съучастие и с особена дързост и цинизъм. Двама от тях са обвинени и за закана за убийство, а други двама – за нанасяне на средна телесна повреда.

Екшънът на 26 юни започна на язовир „40-те извора”, където група роми нападна децата от клуба по кану-каяк, докато те тренирали, а саморазправата продължи с камъни и дървени колове и пред местната болница, където пострадалите отишли да потърсят медицинска помощ.

Случаят предизвика серия мащабни протести в Асеновград срещу ромската агресия, в които се включиха хиляди хора от цялата страна. Стигна се и до откриване на полицейска приемна в сърцето на циганската махала в Асеновград, където вече служители на РУ на МВР дежурят постоянно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право