Делото срещу британския пастор тръгва на 11 февруари

Британският пастор Даниел Хъл е обвинен и за блудство с ромчета.

Процесът няма да се гледа при закрити врата

Наказателното дело срещу британския пастор Даниел Хъл (44 г.) за неплатени данъци за близо 1 млн. лева да се гледа по общия ред, постанови Окръжният съд в Сливен след продължило с часове разпоредително заседание. Отхвърлени са всички искания на защитата за връщане, прекратяване и спиране на делото. Отхвърлено е и искането на защитата то да се гледа при закрити врата. Ако разпореждането не бъде оспорено пред Бургаския апелативен съд, същинското разглеждане на делото трябва да започне в 10 часа на 11 февруари.

Обвиненията срещу британския пастор са за това, че е събирал и получил дарения от чужбина на стойност 958 819 лева и не е платил данъци. Това е станало в периода от края на юли 2017 до края на септември 2019 година в Сливен, когато Хъл е публикувал в интернет клипове за живота на хората в ромския кв. “Надежда” и е получавал дарения по банков път.

Британецът стана клиент на българското правораздаване, след като бе обвинен и за блудства с осем момченца от ромското гето. На 20 януари е насрочено третото поред разпоредително заседание по този случай.

Коментари

Задължително поле