Делото „Ченалова“ прекратено от съда

Софийският градски съд (СГС) прекрати делото срещу бившата съдийка Румяна Ченалова. Според съдията докладчик Вера Чочкова тя е обвинена за нещо, което не е престъпление.

Делото стартира след скандала „Двете каки“ – за записите с разговори между Ченалова и ексшефката на СГС Владимира Янева. Според обвинителния акт Ченалова е извършила 2 престъпления – по служба и документно, разглеждайки спор между „ОЕТ – Обединени Енергийни търговци“ и НЕК.

„Целта й е била да набави имуществена облага за ищеца по делото от 434 105 лв., представляващи невнесени държавни такси за разглеждане на исковата претенция срещу НЕК“, твърди обвинението. Освен това тя „нанесла поправка в протокола от заседание безкритично, както това се е искало от „Енергийни търговци“.

Обвиненията по чл. 282 и чл. 311 НК са такива, че и без наличие на функционален имунитет съдът следва да оправдае подсъдимата, защото съставомерността им изисква умисъл и обвинението трябва първо да твърди, че тя е в нерегламентирани отношения с ищеца“, смята СГС. Прокуратурата протестира днес разпореждането на Чочкова. 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Едната кака някой май я беше опраскал,пък другата останала неопраскана. Тази специално да не е срещаш вечер,ще пукнеш от страх.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.