Дело за клевета срещу Цветан Цветанов прекратено по давност

Снимка: Архив

Дело за клевета на съдия Мирослава Тодорова срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов бе прекратено по давност днес. За такова престъпление законодателят е предвидил срок от  4 години и половина до изтичане на давността за наказателното му преследване. Софийският окръжен съд не успя да се произнесе с присъда, тък като Цветанов се ползваше с имунитет като депутат и процесът двукратно бе спиран.

През 2012 г. бившият вътрешен министър обвини съдия Тодорова в две свои интервюта, че покровителства организираната престъпност. На 18 октомври 2012 г. съдията докладчик по делото Екатерина Роглекова от Пловдивския районен съд оправда Цветанов. То бе пратено там от Върховния касационен съд, тъй като магистратите в Софийския районен съд, в който бе внесена жалбата, си направиха отвод. Мирослава Тодорова протестира решението на колежката си от Пловдивския съд. През 2014 г. Цветанов отново се сдоби с имунитет и прецесът бе спрян за втори път. Така 5 години по-късно делото изтече по давност и Цветанов не бе признат нито за виновен, нито за невинен.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.